Pistru: este nevoie de dezbatere

De Simion Todoca
Eusebiu Pistru FOTO: JA
Eusebiu Pistru FOTO: JA
Deputatul Eusebiu Pistru este de acord cu dezbaterea la nivel naţional pe tema educaţiei, propusă de preşedintele Klaus Iohannis.

În mesajul său cu ocazia deschiderii noului an şcolar, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că trebuie lansată o dezbatere la nivel naţional pe tema educaţiei şi că nu va mai accepta nicio iniţiativă legislativă în domeniu decât după ce aceasta a fost dezbătută pe larg. Deputatul PNL, Eusebiu Pistru, este de părere că, într-adevăr, învăţământul românesc are nevoie de modernizare, întrucât nu mai corespunde nevoilor societăţii. „Când am fost la guvernare, noi am militat pentru reînfiinţarea şcolilor profesionale, arătând că educaţia românească nu mai corespunde cerinţelor pieţii, lipsa unor meseriaşi bine pregătiţi fiind acută. Lucru care se repercutează direct asupra productivităţii, atât în sectorul de stat cât şi în cel privat, consecinţa fiind nivelul redus al salariilor şi, în cele din urmă, al nivelului de trai. Aşa cum a spus şi preşedintele Iohannis, şcoala nu mai trebuie să producă şomeri, ci să fie adaptată cerinţelor economiei. Sunt, însă, multe altele de schimbat în învăţământul românesc, dar modificările să ţină cont de realităţi şi să fie făcute prin consens politic, pentru a putea fi viabile pe termen lung. Nu în ultimul rând, trebuie să ajungem, în sfârşit, la acel 6% din PIB alocat educaţiei, pe care nu l-a respectat niciun guvern de până acum”, a declarat Pistru. Totodată, mai spune deputatul arădean, „ar trebui, sub o formă sau alta, să „educăm” şi părinţii, să nu-şi oblige copiii să se orienteze spre un anumit domeniu sau- şi mai rău- să-i finanţeze pentru a obţine diplome pe care să nu le folosească niciodată, când, de fapt, ei ar dori altceva”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !