Policlinică în faţa stadionului UTA

De Diana Dutu
27Comentarii
Policlinică în faţa stadionului UTA
Fosta grădiniţă şi-a schimbat destinaţia. Clădirea se află acum în plin proces de renovare.

Dacă unii arădeni se aşteptau ca, odată cu construirea noului Stadion Municipal „Francisc Neumann”, să dispară clădirea din faţa acestuia (clădire ce găzduia, odinioară, o grădiniţă), ei, bine… s-au înşelat. Clădirea nu doar că nu a fost demolată, ci va fi refăcută. Pentru ce?

Policlinică

Cu siguranţă, cei care au trecut prin zona UTA au observat că – deşi la stadion nu se prea lucrează – imobilul din faţa acestuia e în plin şantier. În urmă cu ceva timp au fost înlocuite geamurile, iar în prezent se schimbă acoperişul. Desigur, lucrările de renovare şi reamenajare a clădirii vor continua, însă ele se efectuează etapizat.

Ce va fi aici, în final? Potrivit Primăriei Municipiului Arad, proprietarul imobilului a solicitat schimbarea destinaţiei din grădiniţă în policlinică. Iar proprietarul este Policlinica AS. Aşadar, faţada stadionului UTA va fi flancată de o unitate medicală.

Tardiv

„Păcat că nu au dărâmat clădirea, strică tot aspectul stadionului! – opinează arădeanca Emilia Răducanu. Exista posibilitatea să o demoleze prin expropriere. Mă uimeşte că cetăţenii Aradului, autorităţile nu au insistat pentru demolarea clădirii. Cu atât mai mult cu cât durata normată a construcţiei este expirată.”

Prin târg s-a vorbit de mult timp despre negocierile eşuate dintre proprietarul clădirii şi Primărie. Potrivit zvonurilor, vechiul proprietar al imobilului şi Primăria nu s-au înţeles la preţ. Purtătorul de cuvânt al Primăriei susţine, însă, că negocierile nu au existat cu adevărat, la nivel oficial: „Au fost doar nişte discuţii, nişte sondări ale opiniei proprietarului, dar acesta nu s-a arătat interesat de ideea de a vinde Municipalităţii” – a precizat Corina Drăghici pentru Jurnal arădean/ Aradon.

Similitudine

O situaţie asemănătoare am întâlnit-o în urmă cu câţiva ani, atunci când s-a construit Galleria Mall. Chiar lângă clădirea futuristă a mall-ului se află imobilul (nu prea arătoas al) Centrului de zi pentru vârstnici din cartierul Aurel Vlaicu. Investitorul şi-a exprimat atunci dorinţa de a achiziţiona imobilul de la Municipalitate, cu intenţia de a-l demola. Însă Primăria a refuzat cu orice chip să-l cedeze. A rezultat un melanj arhitectural „vechi-nou” discutabil. La fel cum va fi, probabil, şi la UTA.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor