Poştă fără plicuri!

De Valentin Goran
3Comentarii
Poştă fără plicuri!
ARAD. Poșta Română nu mai vinde plicuri la Oficiile și Ghișeele Poștale. Acestea nu mai pot fi achiziționate decât din librării și alimentare.

Arădenii nu mai pot cumpăra plicuri de la Poștă! Ca să expediezi o scrisoare mergi acum până la papetărie după un plic iar apoi după timbru la poştă. O soluţie complicată valabilă de la jumătatea lunii martie 2015. Până când, nu știm. Oficialii Poștei spun că totul va reveni la normal în… câteva săptămâni! Când exact, nu se ştie pentru că nimeni nu are răspunsuri la întrebări simple.

Mai mulți arădeni ne-au contactat la redacţie pentru a ne întreba de ce nu mai pot cumpăra plicuri de la Oficiile și Ghișeele Poștale de pe raza municipiului Arad. „Am fost la poștă să trimit o scrisoare, însă am fost trimis la alimentara de lângă pentru a achiziționa un plic. Mi se pare revoltător să nu putem cumpăra plicuri de la Poșta Română, aşa cum am făcut de zeci de ani!

Noroc că putem încă să ne mai cumpărăm timbre. Poate vom afla în curând că le putem achiziționa și pe acestea de la alimentară!”, ne spune unul dintre arădenii care ne-au contactat.

2 săptămâni fără plicuri

Comercializarea plicurilor a fost întreruptă la jumătatea lunii martie pe motivul, invocat de către reprezentanții operatorului, de modificare a legislației privind casele de marcat. „Poşta Română nu mai vinde plicuri de câteva zile. Motivul este modificarea legislaţiei privind casele de marcat. Toate casele de marcat trebuie să treacă printr-un update tehnic, pentru a respecta noile prevederi ale legislaţiei. Sperăm ca procesul să dureze cel mult două săptămâni”, au declarat reprezentanţii operatorului în urmă cu două săptămâni, pentru Mediafax. Cele două săptămâni au trecut. Nu ne rămâne decât să așteptăm pentru a afla ce înseamnă două săptămâni pentru Poşta Română!

4 Oficii și 3 Ghișee

În acest moment, la nivelul municipiului Arad mai funcționează 4 Oficii Poștale (1, 3 7 și 8) și 3 Ghișee (4, 9 și 2), dar și un Punct Județean de Prelucrare Curierat Rapid. La începutul lunii februarie, Statul Român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI), a accepta oferta de a vinde 51% din acţiunile Poştei Române către Belgian Post. La Poșta Română lucrează, în acest moment, aproximativ 27.000 de salariați, aceasta fiind cel mai mare operator local de profil, cu peste 5.600 de unități.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor