Postasii aradeni au pichetat Prefectura

De Simona Butaru
FOTO Simona Butaru
FOTO Simona Butaru
Fluiere, lozinci scandate, banderole albe, steaguri și bannere. Poștașii arădeni au pichetat Prefectura.

ARAD. Zeci de poştaşi arădeni au participat miercuri la acţiunea de pichetare a Prefecturii Arad. Protestul se înscrie în şirul de acţiuni declanşate la nivel naţional în urma deciziei Comitetului Executiv al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.

„Înarmaţi” cu fluiere şi scandând lozinci, poştaşii arădeni şi-au cerut drepturile, au subliniat condiţiile mizere în care sunt nevoiţi să lucreze (în special cei de la oficiile poştale din judeţ) şi şi-au susţinut revendicările.

Ilie Tripa, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Arad, a subliniat câteva dintre principalele revendicări ale lucrătorilor poştali. Aceştia cer, „în primul rând, demiterea directorului general, cel care a adus în halul acesta Poşta Română”. Sindicaliştii solicită angajarea imediată a personalului necesar pe posturile vacante din operaţional, factori poştali, agenţi poştali, oficianţi, lucrători în tranziţie. Totodată, sindicaliştii solicită acordarea unei creşteri salariale egale cu echivalentul inflaţiei, în sumă fixă, tuturor salariaţilor, începând cu data de 1 iunie 2014. Ilie Tripa a subliniat că, în ultimii 5 ani, nu s-au mai făcut majorări salariale.

Ce urmează

Duminică, 11 mai, se va organiza un miting la Bucureşti, unde se estimează participarea a 5.000 de lucrători poştali. Marţi, 13 mai, va fi organizată o grevă japoneză în toată ţara. Joi, 15 mai, se vor picheta sediile Oficiilor Judeţene de Poştă. Începând cu data de 19 mai, „în situaţia în care autorităţile competente ale statului vor ignora solicitările SLPR, liderii de sindicat împreună cu reprezentanţi din structurile de conducere vor intra în greva foamei”, se subliniază în comunicatul sindicaliştilor.

Spre Bucureşti

Lucrătorii poştali au depus miercuri la Prefectură o listă a revendicărilor, urmând ca aceasta să fie transmisă mai departe, la Bucureşti, de către reprezentantul Guvernului în teritoriu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !