Premiaţi pentru meritele lor de ziua oraşului

De Valentin Goran
Reactualizat la:
9Comentarii
Premiaţi pentru meritele lor de ziua oraşului
© Sedința festivă la Palatul Administrativ FOTO: Valentin Goran
16 arădeni au primit în cadru festiv, vineri, titluri onorifice din partea Primăriei Municipiului Arad.

Toată atenția a fost îndreptată vineri, 19 august, înspre arădenii care au adus valoare, greutate și mândrie orașului de pe Mureș. Pe scurt, a fost ședința festivă a Consiliului Local Municipal Arad, de-a lungul celor 11 zile de sărbătoare, în cadrul căreia au fost acordate titluri și distincții speciale arădenilor care au contribuit la dezvoltarea orașului și la construirea unei imagini pozitive a Aradului în țară și străinătate.

Puțin după ora 14.00, Sala Ferdinand din interiorul Palatului Administrativ era neîncăpătoare, la eveniment participând oficiali și angajați din cadrul Primăriei Arad, Consiliului Județean Arad, instituțiilor din oraș, cultelor bisericești dar și arădeni care au vrut să fie alături de cei nominalizați. Pe chipurile tuturor celor desemnați, dar și în glasul celor care au luat cuvântul se putea citi emoția, dar și mândria că au ajuns în acest punct în care au primit recunoștință pentru munca depusă în beneficiul arădenilor și al orașului nostru.

Distincții, diplome și felicitări

Cea mai importantă distincție acordată de Municipalitate a fost, ca de obicei, cea de cetățean de onoare al orașului. Anul acesta trei personalități arădene au fost distinse cu acest titlu: Lizica Mihuț, Flavius Domide și Pavel Riviș Tipei. Fiecare a fost nominalizat pentru contribuția esențială adusă în domeniul în care a activat.

Iată motivaţiile: „Se conferă titlul de CETĂŢEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ARAD profesorului universitar doctor LIZICA MIHUŢ, personalitate academică şi om de cultură, pentru implicarea cu dăruire şi profesionalism în dezvoltarea învăţământului superior arădean precum şi în promovarea imaginii Aradului în ţară şi străinătate; se conferă titlul de CETĂŢEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ARAD domnului FLAVIUS DOMIDE, personalitate sportivă şi nume de referinţă al fotbalului arădean, pentru contribuţia fundamentală la creşterea prestigiului municipiului Arad în ţară şi străinătate; se conferă titlul de CETĂŢEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ARAD domnului PAVEL RIVIŞ TIPEI, pentru devotamentul şi credinţa cu care a păstorit vreme de 20 de ani Cultul Penticostal din România, pentru preocuparea neobosită de promovare a valorilor creştine şi a ecumenismului” – se arată în hotărârea de Consiliu Local Municipal Arad.

Alți doi arădeni au primit, tot în cadrul şedinţei festive, titlul Pro Urbe pentru implicarea civică în viața urbei. Este vorba despre CZISZTER KALMAN „pentru contribuţia însemnată la dezvoltarea urbanistică a municipiului Arad” și SCHILL GHEORGHE „pentru implicare şi responsabilitate civică” – se punctează în HCLM.

Alături de ei au fost distinși cu titlul de Excelență oameni de cultură, dascăli sau sportivi arădeni renumiți pentru merite profesionale remarcabile precum şi pentru interesul consecvent de promovare a Municipiului Arad. Lista Municipalității a curpins 11 nume din domenii diverse. În domeniul artelor vizuale, titlul s-a acordat artiștilor plastici LAURIAN POPA și STENHUBEL ZOLTAN LUDOVIC. În cel al artei dramatice titlul a mers către DORU NICA – actor, pentru dăruirea cu care a slujit scena teatrului arădean. În domeniul sportiv cei care au primit Titlu de Excelență sunt OVIDIU HAŢEGAN – arbitru internaţional, pentru preocupările constante de promovare a imaginii municipiului Arad la nivel naţional şi european și MESZAR ALEXANDRU pentru dăruirea şi implicarea cu care sprijină sportul arădean de performanţă. Premiile în domeniul educaţiei au fost oferite profesoarei MARINELA TUDORAN – pentru profesionalismul demonstrat în sfera educaţiei muzicale precum şi pentru implicarea cu pricepere şi dăruire în viaţa culturală a oraşului Arad; profesoarei LILIANA LUPŞA – pentru performanţe de excepţie în activitatea didactică şi mai cu seamă în pregătirea elevilor olimpici; profesorului VIOREL GLIGORIE TUDORAN – pentru profesionalismul şi competenţa dovedite în întreaga carieră didactică și profesoarei FLOARE MUREŞAN – pentru dedicaţia şi competenţa dovedite în întreaga carieră.

O altă categorie este cea a managementului afacerilor unde titlul a fost acordat lui HADDED MOHAMED MAKRAM (COFICAB EASTERN EUROPE) pentru viziunea şi spiritul organizatoric de excepţie și lui IOAN POSA (HUF Romania) pentru calităţile manageriale puse în slujba dezvoltării economice a Municipiului Arad.

Diploma de aur

Premii și pentru cuplurile care au demonstrat că pot rezista timpului vreme de 50 de ani vor fi şi ele acordate într-un cadru festiv, de această dată în Parcul Eminescu, luni, 22 august, cu începere de la ora 18.00 în acordurile Filarmonicii de Stat din Arad.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor