Premiera medicala la UVVG

De Vasile Filip
3Comentarii
Premiera medicala la UVVG
Realizată de specialiștii Clinicii de chirurgie cardiovasculară a UVVG. Arădeanca Iuliana Polyanki are o nouă șansă la viață.

ARAD. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, a prezentat, în cadrul conferinței de presă din data de 22 august, o retrospectivă a celor trei ani de activitate a clinicilor din Centrul de Chirurgie Laparoscopică „Sfântul Gheorghe” a UVVG, precum și ultima operație chirurgicală cardiovasculară realizată cu succes de specialiștii Universității arădene.

„Clinica de chirurgie cardiovasculară a reușit câteva succese deosebite, prin operațiile realizate de dr. Galajda Zoltan, profesor asociat al Universității noastre, care au avut, până în prezent, o reușită de 100%. Ultima intervenție realizată cu succes, zilele trecute, în premieră, care a avut un risc foarte mare de dificultate este elocvent în acest sens, având în vedere faptul că bolnava a fost refuzată de alte centre. În echipa de medici chirurgi condusă de dr. Galaja Zoltan s-au aflat specialiști în domeniul chirurgiei cardiovasculare, precum şi cadre universitare şi medici rezidenţi, care s-au specializat în cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi la renumite clinici din străinătate”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”.

Medicul chirurg Galajda Zoltan, specialist internațional în chirurgie cardiovasculară, directorul Clinicii de chirurgie cardiovasculară din Debrecen și al Clinicii de chirurgie cardiacă și vasculară a UVVG, ne-a declarat: „A fost un caz foarte grav de insuficiență cardiacă, din cauza unei boli coronariene, după un infarct, la o bolnavă de 72 de ani, la care s-a asociat și o boală a valvei aortice, o valvă foarte calcificată la care s-a mai asociat și o insuficiență renală cu necesitatea de dializă în timpul preoperator și al operației. Prin comorbidităţile amintite, cazul reprezenta un risc operator cu o mortalitate mare, însă valva aortică a fost cea care a decis pronosticul. Valva, fiind atât de calcificată nu dădea nici o șansă de viață bolnavei. Cu riscul intervenției pe care o parte ni l-am asumat noi, bolnava a acceptat și ea riscul operator, deoarece a înțeles că nu are alte șanse, având în vedere că a consultat și alte centre și peste tot a fost refuzată. Operația s-a derulat conform așteptărilor noastre, cu rezultate foarte bune. Toate materialele de care am avut nevoie au fost asigurate de managementul clinicii, iar bolnava se externează astăzi (n.n. ieri), dar va reveni la un control peste o lună de zile”.

Dr. George Preoţescu, manager general al Centrului de Chirurgie Laparoscopică „Sf. Gheorghe” din cadrul UVVG și dr. Alexandru Dumnici au precizat că, personalul medical din clincă, se axează pe un singur pacient, care urmează să fie operat, ceea ce duce la o însănătoșire postoperatorie mult mai repede față de alte centre.

Ne-am adresat și pacientei care a fost operată, arădeanca Iuliana Polyanki, care ne-a declarat: „Sunt foarte mulțumită de clinica universității, de medicii și asistentele pe care le-am întâlnit aici. După operație am fost tot timpul asistată de medici și chiar dacă a fost o operație dificilă, acum mă simt foarte bine”.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele UVVG, a precizat că Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” dezvoltă în cadrul Centrului de chirugie laparoscopică „Sf. Gheorghe” și alte activități, precum chirurgia plastică și operațiile de oftalmologie, care se realizează cu succes. „Studenții noștri au șansa de a învăța foarte multe în clinică, iar partea practică condusă de prof. dr. Alexandru Dumnici este apreciată atât de conducerea Facultății de Medicină, cât și de conducerea întregii Universități. Medicii rezidenți învață foarte multe din aceste operații și intenționăm să creștem nivelul lor de pregătire. Totul demonstrează că, unde există interes în domeniul medical, sunt și rezultate pe măsură. Mulțumim și Consiliului Județean Arad și d-lui președinte Nicolae Ioțcu pentru ajutorul care ne-a fost acordat în pregătirea personalului de operație și totodată, celor 25 de cadre care participă la cursul de pregătire în chirurgie cardiovasculară, care în urma susținerii examenului de promovare, vor beneficia de încă o calitate, aceea de specialiști în acest domeniu”.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor