Preturi-soc la terenuri!

De Simona Butaru
Preturi-soc la terenuri!
Aproape 500 de parcele de teren arabil, scoase la vânzare în judeţul Arad. Preţurile, de la… mai nimic la 100.000 euro pentru hectar!

ARAD. Preţul terenurilor arabile din judeţul Arad a ajuns, în ultima perioadă, să fie comparabil cu cel practicat în ţări mai dezvoltate. Care este cauza preţului crescut la terenurile agricole de la noi? Productivitatea înregistrată la cereale, care este una extrem de bună şi care a situat Aradul în primele 10 judeţe din ţară! Nu mai puţin de 488 de parcele de terenuri arabile sunt, în acest moment, de vânzare, la nivelul judeţului Arad, potrivit comunicărilor făcute Direcţiei Agricole Arad. Parcelele au diferite suprafeţe, preţurile variind de la o extremă la alta. Suma cerută, însă, pentru terenurile unde se înregistrează o fertilitate a solului crescută ajunge chiar şi la 5.000 – 7.000 euro/hectar. Preţul mediu al terenurilor arabile pe piaţa locală a ajuns, ca atare, la 4.000 euro/hectar. Acesta este apropiat de cel din Franţa, de exemplu, depăşind valoarea la care este evaluat un hectar din Australia, Ungaria sau Canada.

Potrivit anunţurilor de vânzare, una dintre cele mai scumpe parcele de teren extravilan scoase la vânzare de proprietar este situată lângă municipiu! Pentru o suprafaţă de 0,7822 ha se cere un preţ de 350.000 lei!

Cei care au ridicat preţurile terenurilor agricole sunt chiar investitorii. Dintre investitori, se remarcă în primul rând străinii. Mai apoi, printre cei care „bombardează” piaţa cu cereri de cumpărare se regăsesc ferimerii români.

Tendinţa de pe piaţă, susţin specialiştii, este de continuă creştere a preţurilor. Terenurile agricole sunt interesante pentru investitori, iar preţurile celor cu sol fertil, cu posibilităţi de irigaţii vor creşte şi în anii care urmează.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !