Prima discotecă închisă de pompieri în Arad

De Ioana Costas
9Comentarii
Prima discotecă închisă de pompieri în Arad
Avea autorizaţie de securitate la incendiu pe 130 de persoane, însă în discotecă se aflau peste 190 de persoane.

Pentru că se vedea cu ochiul liber că numărul clienţilor este mai mare decât numărul trecut pe autorizaţia de securitate la incendiu, poliţiştii şi jandarmii au oprit discoteca şi i-au invitat pe petrecăreţi afară din local. La ieşire au fost număraţi unul câte unul. În total, în discotecă se aflau peste 190 de persoane. Aşa că activitatea discotecii a fost oprită pentru 60 de zile, iar patronul a fost amendat cu 30.000 de lei. Amendă care, se pare, urmează să fie achitată de către patronul localului. Este vorba despre discoteca din Apateu, prima închisă de pompierii din Arad după schimbarea legislaţiei provocată de tragedia din clubul Colectiv.
„În urma controlului inopinat efectuat la o societatea comercială din judeţul Arad cu profil de alimentaţie publică – discotecă – s-a constatat depăşirea cu mai mult de 10 la sută a numărului de utilizatori pentru care s-a acordat autorizaţia de securitate la incendiu, neregulă pentru care, în conformitate cu art.2, alin(1), lit.a din H.G.915/2015, privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, neasigurarea elementelor portante, respectiv a propagării focului şi fumului în interiorul edificiului şi la vecinătăţi, s-a dispus amendarea societăţii cu 30.000 lei şi măsura complementară de oprire a funcţionării şi utilizării construcţiilor sau amenajărilor pentru o perioadă de 60 zile calendaristice”, a declarat căpitanul George Pleşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad.

Continuă controalele

Totodată, în perioada 22 noiembrie – 1 decembrie, au continuat activităţile de control ale ofiţerilor şi subofiţerilor din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad la societăţi comerciale cu domeniul de activitate alimentaţie publică – cluburi, discoteci, baruri, restaurante – şi sport – cultură. Pe timpul acestor activităţi au fost executate controale atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, inspectorii verificând 10 societăţi comerciale şi 2 locaţii cu destinaţia sport-cultură unde au fost depistate 68 nereguli privind lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe privind organizarea apărării împotriva incendiilor, lipsa sau reducerea gabaritului căilor de evacuare, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor şi nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă având caracter tehnic, identificate în obiectiv.
Pentru neregulile descoperite în urma controalelor au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 79.300 de lei, în timp ce o parte din nereguli au fost sancţionate cu avertisment sau remediate pe timpul controlului.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor