Prima înfrângere la ştrand

De M.A.
7Comentarii
Prima înfrângere la ştrand
Ştrandul din Curtici a revenit Primăriei, dar în primul an sub tutela acesteia s-au înregistrat deja pierderi.

Ştrandul Termal din Curtici are toate atuu-urile pentru a fi o afacere de succes: apă termală, bazine, spaţii de cazare, loc de plajă şi chiar notorietate în vestul ţării. Probabil pe aceste elemente a mizat şi societatea Aqua Magic care l-a luat în concesiune, prin 2005, pentru 50 ani. Doar că s-a dovedit că modul în care s-a făcut concesiunea a fost ilegal, primarul Gheorghe Don, cel care conducea pe atunci destinele oraşului, şi secretara primăriei, Lupan Adina, primind o condamnare penală, un an de închisoare şi plata unor daune morale, pentru concesiunea în cauză.

Condamnarea însă nu a fost suficientă pentru a anula contractual de concesiune. După ani prin tribunale şi plata unor daune de peste 200.000 euro către societatea Aqua Magic, cea care a cerut despăgubiri pentru investiţiile făcute, ştrandul a fost deschis pentru sezonul estival din 2015, de către Primăria Curtici.

Pentru a putea fi gestionat de consiliul local, a fost înfiinţată, cu greu, societatea SC Regio Integral SRL care să se ocupe de destinele ştrandului, cu acţionar principal Consiliul Local Curtici şi s-a trecut la treabă. Doar că lucrurile nu au mers prea bine pentru curticeni, deoarece primul sezon estival s-a închis, conform consilierilor locali, cu un minus în bugetul local de aproximativ 100.000 de euro. Chiar dacă tarifele au crescut la intrare, se pare că profitul se lasă aşteptat.
Timp de 10 ani, pe perioada concesiunii la privat, ştrandul a adus 60.000 euro pe an Primăriei Curtici şi profit pentru societatea respectivă. La stat, însă, lucrurile au mers mai prost.

Ce va face noul primar Bogdan Ban cu acest obiectiv? Totul începe de la planuri. „Vom face studii de fezabilitate DALI şi pe baza lor vom decide care sunt paşii următori. Vom organiza şi un concurs de idei iar curticenii vor fi chemaţi să voteze cea mai bună idee”, ne-a declarat telefonic primarul ales. De asemenea, în planurile primarului e inclusă şi amenajarea unui bazin pentru ca ştrandul să fie deschis şi pe timpul iernii.
Vor repune aceste idei ştrandul în topul preferinţelor amatorilor de apă termală? E posibil. Şi poate atunci va veni şi profitul pentru bugetul local.

Programul

Pentru cei care vor să vadă cum mai e pe ştrandul din Curtici programul este zilnic, între orele 08.00 – 23.00, iar în weekend până la orele 24.00. Tarifele sunt de 8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru elevi, studenţi cu vârsta de până la 25 de ani, pensionari şi persoane cu handicap. Veteranii de război au intrarea gratuită.

Taguri: , ,


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor