Primaria: “Organizatorii mitingului dezinformeaza din nou”

De Adriana Barbu
12Comentarii
foto Monica Ardelean
foto Monica Ardelean
Reprezentanţii Municipalităţii spun că Mişcarea arădeană nu şi-au îndeplinit obligaţiile de organizatori, acesta fiind motivul problemelor din parc.

Arad. Primăria Arad dă replică organizatorii mitingului de sâmbătă care au acuzat Municipalitatea că nu le-ar fi permis racordarea la reţeaua de electricitate. Reprezentanţii Primăriei neagă acest fapt şi indică printr-un comunicat de presă: „Faptul că asociația « Mișcarea Arădeană » încearcă să justifice propriile probleme organizatorice de la mitingul din 17 ianuarie aruncând vina pe Primărie, este din nou o acțiune de dezinformare față de participanții la miting și față de întreaga opinie publică”. Ce se spune mai exact în comunicat: „Așa cum Primăria s-a ocupat că fie asigurată alimentarea cu energie electrică pentru sonorizare la acțiunea din 10 ianuarie, la fel ar fi făcut-o și pentru mitingul din 17 ianuarie, dacă reprezentanții « Mișcării Arădene » și-ar fi îndeplinit la fel obligațiile de organizatori”.

Pentru corecta informare a opiniei publice, Primăria mai spune: „Comisia de avizare a adunărilor publice a avizat desfășurarea mitingului din data de 17 ianuarie 2014 în conformitate cu Legea nr.60/1991 privind organizarea si desfășurarea adunărilor publice în exact aceleași condiții în care a fost avizată care acțiunea anterioară din Parcul Eminescu. În privința solicitării de asigurare a alimentării cu energie electrică, organizatorul a fost îndrumat către serviciul de specialitate din cadrul Primăriei pentru stabilirea condițiilor tehnice. Pentru mitingul din 10 ianuarie organizatorii s-au conformat acestei cerințe, dar pentru acțiunea din 17 ianuarie nu au mai efectuat acest demers. Precizăm că municipalitatea nu dispune de sursă proprie de energie electrică în regim de continuitate în Parcul Eminescu, pentru asigurarea alimentării în această zonă fiind necesare demersuri ale Primăriei la compania de electricitate, deținătorul rețelei”.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor