Primarul Aradului, implicat în campania electorală de la Chişinău

De Diana Dutu
2Comentarii
Primarul Aradului, implicat în campania electorală de la Chişinău
Deşi candidatul socialiştilor se laudă că ar fi adus 100.000 de euro la Chişinău datorită bunei sale relaţii cu Călin Bibarţ, edilul municipiului Arad se declară susţinător al lui Andrei Năstase.

Primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarţ, intervine în disputa electorală dintre cei doi candidaţi la Primăria municipiului Chişinău. Intervine pentru că a fost provocat să intervină. Situaţia care a generat intervenţia edilului Bibarţ s-a consumat într-o dezbatere electorală televizată în cadrul căreia candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban, a afirmat că el ar fi adus 100.000 de euro la Chişinău pe baza bunei sale relaţii cu Călin Bibarţ. În condiţiile în care primarul Aradului îl susţine pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase.

Explicaţiile Primăriei Arad

Primăria municipiului Arad a transmis un comunicat de presă în care se arată: „În anul 2018, An Centenar pentru România, cu ocazia Zilelor Aradului, în deschiderea ședinței festive a Consiliului Local Municipal care a avut loc la Palatul Cultural, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, actualmente europarlamentar din partea Partidului Național Liberal și pretorul sectorului Râșcani al Chișinăului, au semnat acordul de înfrățire dintre cele două unități administrative. Înfrățirea a permis finanțarea, din partea autorităților locale din Arad, a unui proiect în valoare de 100.000 de euro pentru amenajarea parcului Râșcani. Campania electorală din Chișinău a degajat de curând comunicări inexacte în ceea ce privește atribuirea de către anumite persoane implicate în acest proces electoral a beneficiilor concrete generate de acordul de înfrăţire inițiat și semnat de Gheorghe Falcă și pretorul sectorului Râșcani. Pentru o informare corectă a tuturor celor implicați în procesele electorale din Chișinău și Republica Moldova, Primăria municipiului Arad precizează că proiectul de înfrățire dintre municipiul Arad și sectorul Râșcani al Chișinăului este rezultatul implicării autorităților locale din Arad și a comunității noastre în eforturile românești de a contribui la creșterea calității vieții și a confortului urban în comunitățile din Republica Moldova și în Chișinău. Afirmațiile care au drept scop inducerea în eroare a opiniei publice în privința acestui Acord de înfrățire nu fac altceva decât să dăuneze relațiilor corecte, asumate și sincere dintre comunitățile noastre și aduc serioase deservicii poziționării comunității noastre la nivel național și european. Reputația Aradului este foarte importantă pentru întreaga noastră comunitate și nu poate fi negociată în nici un fel de context. Implicarea numelui actualului primar al municipiului Arad în campania electorală de la Chișinău, cu referințe asupra beneficiilor Acordului de înfrățire menționat mai sus este cel puțin neadecvată, mai ales că protagoniștii acestui acord sunt cu totul alții” – se arată în comunicatul Primăriei Arad.

Alături de Andrei Năstase

În completare, primarul interimar Călin Bibarţ punctează: „În cazul alegerilor pentru Primăria Chișinău, comunitatea noastră este alături de partenerul nostru natural, de prietenul și colegul nostru în marea familie europeană, de domnul Andrei Năstase, căruia, de curând municipiul Arad și Consiliul Județean Arad i-au acordat Titlul Special <Credință și Onoare>. Primăria Arad este alături de toți locuitorii Republicii Moldova și de cei din Chișinău în efortul lor de a se apropia cu și mai mult curaj de România și de Europa prin votul lor de duminică, 3 noiembrie”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Turul II

Duminică, 3 noiembrie, se va desfășura în toată Republica Moldova cel de-al doilea tur al alegerilor locale generale. La urne se vor prezenta și locuitorii municipiului Chișinău pentru a-și alege primarul general pentru un mandat de patru ani. În primul tur de scrutin, candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, a obţinut 40,19% din voturi, în timp ce candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, a obţinut 31,08%.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor