Primarul din Bocsig, Ioan Florin Ciul, a demisionat

De Diana Dutu
Reactualizat la:
3Comentarii
Primarul din Bocsig, Ioan Florin Ciul, a demisionat
Prefectura a constatat încetarea mandatului. Atribuţiile primarului au fost preluate de vicele Teodor Iercan. Fostul primar ar putea deveni, însă, administrator public al comunei.

Dacă în urmă cu două săptămâni vă informam că primarul comunei Bocsig a fost declarat incompatibil prin decizia definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, acum suntem în măsură să anunţăm că Prefectura a constatat încetarea mandatului de primar al lui Ioan Florin Ciul.

„Prefectul Județului Arad, Cosmin Pribac, a emis astăzi, 26 mai 2017, Ordinul privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, prin demisie, a mandatului de primar al Comunei Bocsig al domnului Ciul Ioan Florin. Ordinul a fost emis în baza demisiei depuse de domnul Ciul Ioan Florin la registratura Instituției Prefectului – Județul Arad în cursul zilei de 25 mai 2017, precum și în baza referatului secretarului comunei Bocsig prin care se propune emiterea Ordinului ca urmare a demisiei. Până la data organizării alegerilor parțiale, atribuțiile funcției de primar vor fi exercitate de către viceprimarul Comunei Bocsig, domnul Iercan Teodor” – se arată într-un comunicat al Prefecturii Arad.

Contactat de Jurnal arădean/ Aradon, Ioan Florin Ciul a precizat: „Mi-am depus demisia întrucât hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost de incompatibilitate. În acest caz, nu am decât să plec şi să-mi văd de ale mele.”

Va fi administrator public?

Este foarte posibil, însă, va viitorul profesional al lui Ioan Florin Ciul să se consume tot în interiorul Primăriei din Bocsig. Fostul edil ar putea deveni administrator public al comunei. Deocamdată, acest post nu există în organigrama instituţiei, dar… s- au fost făcute demersuri pentru înfiinţarea sa.

„Am făcut un referat pe care l-am înaintat Consiliului Local, pentru aprobarea unui post de administrator public, întrucât am considerat că viceprimarul va face faţă greu problematicii care există şi… să aibă un ajutor. Şedinţa de Consiliu în care se va vota înfiinţarea postului de administrator public are loc astăzi (vineri-n.r.) şi eu sper să treacă.” Întrebat dacă va candida pentru ocuparea acestui post, Ioan Florin Ciul a replicat: „Nu pot să spun 100%. Deocamdată să existe postul respectiv şi pe urmă discutăm…”

Deja în comună sunt o serie de voci nemulţumite de această mutare considerată una mişelească. Pe adresa redacţiei a sosit la începutul acestei săptămâni o înştiinţare legată tocmai de această situaţie inedită care ar putea exista la nivelul comunei: de la primar, tot în primărie, la noul post de administrator. Vom reveni.

UPDATE

Într-o atmosferă destul de tensionată, Consiliul Local din Bocsig a aprobat, cu zece voturi „pentru” şi trei „împotrivă”, înfiinţarea postului de administrator public al comunei. Urmează parcurgerea mai multor paşi până la organizarea concursului pentru ocuparea postului.

În ciuda faptului că existenţa funcţiei de administrator public este o certitudine, fostul primar rămâne la fel de nehotărât: „E posibil să particip la concurs, e posibil să nu particip. O parte din mine zice să renunţ, dar parcă nu le-aş da satisfacţie altora, să se bucure de munca mea” – a declarat Ioan Florin Ciul, pentru Jurnal arădean/ Aradon.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor