Profesorii coc o greva generala

De JA.M.A.
Au ieşit în stradă Foto: JA
Au ieşit în stradă Foto: JA
ARAD. Sindicatul Democratic din Învăţământ face referendum pentru grevă printre membri de sindicat.

O grevă generală care să închidă şcolile. Asta s-ar putea întâmpla dacă profesorii, membri de sindicat din SDÎ, ar declara că sunt de acord cu această formă de protest radicală. Data grevei stabilită pentru 23 ianuarie ar putea fi modificată după centralizarea tuturor opiniilor exprimate de dascăli în urma referendumului organizat la nivel naţional.

Revendicări majore

Ceea ce vor profesorii sunt: un procent mai mare acordat educaţiei (în acest moment ministerul are cel mai mic procent din istoria postdecembristă), deblocarea posturilor pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic, plata drepturilor câştigate în instanţă, reluarea dialogului dintre sindicate şi minster.

„La nivelul Aradului am declanşat referendumul privind declanşarea grevei generale şi aşteptăm să vedem care sunt opţiunile membrilor noştri de sindicat. Cert este că situaţia în care s-a ajuns în sistemul de învăţământ românesc este din ce în ce mai greu de suportat. Salariile sunt tot mai mici în timp ce volumul de muncă a crescut foarte mult. Mai mult ministerul a întrerupt orice dialog cu noi, ceea ce face imposibilă orice negociere. Să fie clar, nu ne opunem reformei în învăţământ dar pentru a face o reformă credibilă şi care să aibă efecte pozitive e nevoie de finanţare. Nu poţi suplini la infinit lipsa banilor cu munca aproape voluntară a celor din sistem”, a precizat Dănuţ Ieneşescu, liderul SDÎ Arad.

Nu s-au înghesuit

Istoria ultimilor ani a demonstrat că profesorii arădeni nu se prea înghesuie la grevă, mai ales la una care să pună lacăt pe şcoli. Rămâne de văzut care vor fi opţiunile lor de data aceasta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !