Punct şi de la capăt

De Diana Dutu
Reactualizat la:
4Comentarii
A fost îmbunătăţită eficienţa energetică a blocurilor FOTO: V.G.
A fost îmbunătăţită eficienţa energetică a blocurilor FOTO: V.G.
După ce a reabilitat termic nouă blocuri, Municipalitatea are pregătite încă 90 pentru finanţare.

Nouă blocuri de locuinţe din municipiu au fost reabilitate termic în cadrul proiectului derulat de Municipalitate începând din primăvara anului trecut. E vorba de blocurile 161 şi 207 (strada Mioriţa), 727 (strada Vaslui), 7 (strada Imaşului), 318 sc. A+B (strada Alex. Popescu Negură), V5 şi V9 sc. A+B (Calea 6 Vânători), bl. 309 sc. A+B (strada Elena Drăgoi), bl.341 sc. A (strada Ghe. Ciuhandru). Valoarea totală a proiectului „Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din municipiul Arad” (Cererea 1 şi Cererea 4) se ridică la 5.902.012,72 de lei.

Fără probleme deosebite

„Astăzi, unitatea de implementare a proiectului de reabilitare termică a blocurilor din municipiul Arad, Cererea 1 şi Cererea 4, şi-a prezentat raportul. Vorbim de 182 de apartamente cu peste 400 de persoane beneficiare a ceea ce înseamnă reabilitarea termică. În acest moment, la Cererea 4 (blocurile 161 şi V5 – n.r.), avem recepţia finală, inclusiv preşedintele asociaţiei a semnat recepţia lucrărilor. La Cererea 1 recepţia este în desfăşurare, nu avem probleme deosebite şi credem că în final şi preşedintele asociaţiei va semna documentul de finalizare a acestui proiect. Noi suntem bucuroşi de modul în care gândim reabilitarea termică. Cu această experienţă pe care o are Municipalitatea, sperăm să avem o relaţionare mult mai bună pe cererile de finanţare din anul 2014-2020, unde Aradul are pregătite peste 90 de blocuri în zona de finanţare. Încurajăm în continuare asociaţiile de proprietari să depună cereri pentru a realiza acest parteneriat între asociaţia de proprietari, primărie şi fonduri europene – fiecare cu contribuţia obligatorie – şi noi să reuşim să ducem la îndeplinire cât mai multe blocuri pentru această zonă de reabilitare pentru că efectul este destul de mare – să reducă consumul la nivelul agentului termic cu până la 30%” – a punctat primarul Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă: Recepţia trebuie să fie semnată de preşedintele de bloc.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor