Războiul Caba-Remețan, la „diverse”

De Simion Todoca
6Comentarii
Războiul Caba-Remețan, la „diverse”
© Ce va decide Băse? Foto: S.T. ​
În conferințe de presă separate, Florin Remețan și Samuel Caba au oferit precizări doar la insistențele ziariștilor.

Mai întâi, Samuel Caba a convocat presa pentru a vorbi, în calitate de președinte al unei asociații, despre propunerile pe care el și alți lideri de asociații le vor face Consiliului Județean pentru dezvoltarea turismului la Arad. Apoi, Florin Remețan i-a chemat pe ziariști pentru un bilanț al rezultatelor obținute la alegerile parlamentare, cu explicații privind motivele neobținerii unui mandat de parlamentar. Și unul și celălalt s-au referit la fantomaticul „comitet de inițiativă” pentru mazilirea lui Remețan abia după ce reprezentanții presei i-au somat să spună pe șleau ce și cum se întâmplă.

Caba: oricine, dar nu Remețan!

Pe scurt, Caba a explicat că este încă vicepreședinte al PMP Arad și nu face parte din acel „comitet de inițiativă”, dar că, în urma rezultatelor slabe la alegerile parlamentare, Florin Remețan trebuie să-și depună mandatul, iar Băsescu să numească un președinte interimar, însărcinat cu organizarea de alegeri. Cu condiția ca acel interimar să nu fie tot Remețan, ci oricine altul, situație în care Caba ar fi dispus să-și depună candidatura, pentru a pune umărul la creșterea organizației. Ajutor care, susține el, l-a oferit și înainte de parlamentare, dar i-a fost refuzat. Dacă va fi tot Remețan, el renunță la PMP. Apoi, cum „întâmplător” doi dintre șefii asociațiilor care au propuneri pentru dezvoltarea turismului arădean fac parte și din acel „comitet”, aceștia au arătat că la București a fost trimis un tabel cu semnăturile a 52 de lideri locali, din totalul de 70 de organizații din județ care cer schimbarea lui Remețan. Nu doar pentru rezultatele slabe la alegeri, ci, mai ales, pentru că acesta a recurs la excluderi și comportament dictatorial, după ce, din cauza lui, față de alegerile locale s-au pierdut la parlamentare 5.000 de voturi.

Remețan: „Cu toată dragostea”…

…lui pentru Samuel Caba, nu a putut să-l impună cap de listă la Senat, când abia a reușit să-l mențină pe funcție în partid, deși, în mod normal ar fi trebuit să-l schimbe după rezultatul extrem de slab obținut la locale, ca și candidat de primar. S-ar putea, însă, zice Remețan, să nu-l mai poată salva la următoarea ședință a Consiliului Executiv Județean, care va decide să pună în aplicare hotărârea conform căreia oricine se manifestă împotriva partidului este exclus în mod automat.Cât despre ceilalți membri ai „comitetului”, ei sunt deja excluși, iar lista de 52 de lideri semnatari ai petiției este o glumă. Mai exact, doar a fost schimbat „capul” unui convocator la o ședință, alcătuit de către fostul secretar general, iar semnatarii nici nu mai sunt în partid. Cât depre depunerea mandatului, nu există niciun motiv, atâta vreme cât PMP Arad a obținut un rezultat bun, devansând ALDE Arad, principalul competitor pe care și-a propus să-l depășească. Mai mult, adaugă Silviu Dimofte, cap de listă la Senat, PMP Arad a fost un învingător, din moment ce voturile sale au avut o contribuție esențială la intrarea PMP în Parlament, cel puțin patru din cei 8 senatori PMP având mult mai puține voturi decât lista condusă de el.

Iarăși, generalii…

Concluzia a tras-o Ana Ionescu, membru marcant al PMP Arad: Samuel Caba este băiat bun, dar în spatele întregii tevaturi stă generalul Cătănici, fost președinte al UNPR, care a „spart” fuziunea la Arad, pentru că voia să fie el președinte, nu Remețan. Vom reveni, cu siguranță…

Taguri: , , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor