Rechizite pentru elevii saraci

De Diana Dutu
Produse gratuite pentru şcolarii defavorizaţi FOTO: FAN
Produse gratuite pentru şcolarii defavorizaţi FOTO: FAN
Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad va plăti peste 127.000 de lei pentru achiziţia pachetelor de rechizite.

ARAD. Pachetele cu rechizite școlare pe care le primesc elevii săraci din învăţământul preuniversitar arădean sunt… ca şi rezolvate. O firmă din Galaţi – SC Romprima SRL – a câştigat licitaţia pentru furnizarea rechizitelor. Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad va plăti pentru acestea 127.652,84 lei, cu 1.607 lei mai puţin decât estimase că vor costa produsele.

Beneficiarii pachetelor de rechizite şcolare sunt, potrivit OUG 33/2001, elevii din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi, care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. Componenţa pachetelor de rechizite a fost stabilită pe categorii: clasa pregătitoare, clasa I, clasele a II-a – a IV-a, clasele a V-a – a VII-a şi clasa a VIII-a. E vorba în principal de caiete, creioane, ascuţitoare, pixuri, trusă de geometrie, acuarele etc.

Anii trecuţi, valoarea pachetelor a fost stabilită la 25 lei/ elev din învăţământul primar şi 30 de lei/ elev din învăţământul gimnazial. Numărul beneficiarilor a scăzut anul şcolar trecut faţă de anul precedent: 8.985 în 2012-2013 faţă de 10.253 în 2011-2012. La fel, a scăzut şi valoarea sumelor alocate judeţului Arad de către Ministerul Educaţiei: 160.290 în 2012-2013 faţă de 265.703 în 2011-2012!

Paşi

Începând de la 1 septembrie, se vor prelua dosarele potenţialilor beneficiari ai pachetelor de rechizite şcolare. Fiecare unitate şcolară va stabili lista „finaliştilor” şi o va transmite Inspectoratului Şcolar. Distribuirea pachetelor de rechizite către beneficiari s-ar putea prelungi până la începutul lunii octombrie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !