Refac trecerea în zig-zag de la Nădlac

De Alin Gherasim
4Comentarii
Refac trecerea în zig-zag de la Nădlac
A fost nevoie de intervenţia presei pentru ca firma care lucrează la autostradă să remedieze o parte din trecerea de pietoni fără logică.

ARAD. Sfârşitul săptămânii trecute a fost marcat de solicitarea consilierului judeţean Mircea Onea care cerea ajutorul presei într-o problemă pe cât de mare, pe atât de şocantă. Constructorul care realizează drumul de legătură între autostrada Nădlac-Arad şi DN 7 în zona Nădlacului a realizat o trecere de pietoni total aiurea: zonă haşurată în zig-zag, o bordură pe mijlocul şoselei care îngreuna accesul pietonilor şi nicio coborâre de la acea trecere de pietoni, ci doar nişte şanţuri. Imediat după apariţia în presă a „trecerii demne de o poveste de la Caracal”, cum a denumit-o Onea, constructorul a intrat rapid în acţiune şi a încercat să ascundă realitatea.

Realitatea de pe drum

„La intersecția dintre DN 7G și DJ 709J, cel de-al doilea fiind drumul care face legătura între Cartierul Viile Vechi și oraș, a fost făcută o trecere de pietoni demnă de celebrele povestiri de la Caracal. Această trecere de pietoni se termină brusc pe mijlocul drumului, unde dai de niște borduri, după care continuă la aproape un metru în dreapta. Pietonii pur și simplu nu au cum să traverseze drumul prin acest loc, pentru că pe ambele părți trecerea este izolată de șanț. Mărturisesc că rar mi-a fost dat să văd o lucrare de o asemenea absurditate. Problema acestei lucrări tragicomice este cu atât mai gravă cu cât această trecere de pietoni este singura din acea zonă în care locuiesc peste 1.000 de oameni. Adică este singura cale de acces a locuitorilor acestui cartier către oraș. Prin acel loc trec zilnic sute de persoane, fie că sunt cetățeni care se duc la muncă, fie că sunt cetățeni care au treabă în centrul orașului sau chiar copiii care trebuie să meargă la școală prin acel loc”, a spus consilierul judeţean.

Se mişcă repede

O vizită în teren a confirmat toate declaraţiile lui Mircea Onea. Însă, ajunşi în atenţia presei şi a întregului judeţ, constructorii au schimbat rapid macazul. Au lucrat şi sâmbătă şi duminică, doar-doar vor aduce trecerea de pietoni la o stare rezonabilă. Însă nu au reuşit să schimbe tot. Luni, în jurul amiezii, trei pickhammere erau pe drum, muncitorii spărgând parte din bordura… inutilă. În weekend, muncitorii au lucrat de zor pentru a realiza o tentativă de trotuar, spunem noi o soluţie provizorie, pentru ca oamenii să poată circula spre trecerea de pietoni. Însă, de cealaltă parte a şoselei, nu au reuşit să facă nimic. Oamenii trebuie să sară într-un şanţ de vreun metru pentru a coborî de pe şosea. Trebuie menţionat că nici trecerea în zig-zag nu a fost schimbată încă, dar un utilaj de realizare a marcajelor pe şosele era deja prezent la faţa locului, semn că se va interveni pentru a se ajunge la normalitate.

Pun vina pe o ţeavă

Oamenii din zonă nu au decât cuvinte de ocară la adresa constructorilor. „Nu avem cum să circulăm pe trotuare şi pe trecerea respectivă. Aşa că trebuie să mergem pe o şosea intens circulată, ne punem viaţa în pericol de fiecare dată când trecem pe aici. Şi vorbim inclusiv despre copii care merg la şcoală şi vin acasă după-amiază”, a spus un locuitor din zonă. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a reacţionat la materialele apărute în presă şi a pus vina pe o… conductă. „La intersecţia DN 7G cu DJ 709J, în prezent se execută lucrări de relocare a conductei de apă”, spun drumarii. Însă aceştia au uitat să precizeze că situaţia persistă de vreo două luni, iar nădlăcanilor le este frică de faptul că ar putea fi călcaţi de maşini când traversează şoseaua (ilegal) în drum spre locul de muncă sau spre casă.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor