S-a intrat în cele trei zile de libertate

De Adriana Barbu
S-a intrat în cele trei zile de libertate
Prima zi a Festivalului de ştiinţe umaniste i-a avut ca invitaţi pe Mihai Maci, M. Duţescu şi Teodor Baconschi.

ARAD. Şi a fost prima zi din cele trei dedicate libertăţii. A început joi Festivalul de ştiinţe umaniste, care se va întinde pe trei zile şi a cărui temă principală de dezbatere este libertatea. A deschis seria discuţiilor Mihai Maci, cu o conferinţă despre „Libertatea în timp”, urmat apoi de Teodor Baconschi cu a sa „Libertatea de a spune da. O perspectivă discret conservatoare”. Finalul primei zile de libertate i-a aparţinut M. Duţescu, care a vorbit despre „Arhitectura tranziţiei. Primii ani de libertate”. Prezentările de joi după-masa, din prima zi a festivalului, au avut loc în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ, în faţa a aproximativ 100 de auditori interesaţi să vadă până unde merge libertatea, cum o câştigăm şi cum o pierdem.
Vineri, în cea de a doua zi a festivalului, Petre Guran va vorbi, la Sala Concordia a Bibliotecii Judeţene Arad, de „Constrângerile ideologice ale învăţământului public din România”. Apoi, poate unul dintre cele mai interesante evenimente din festival: Teodor Baconschi va lansa, la ora 16.00, la Librăria Scienta, cartea „Facebook. Fabrica de narcisism”. Va fi urmat, tot la Librăria Scienta, de Armand Goşu, „Ce este Ucraina şi la ce foloseşte?”, finalul celei de a doua zile aparţinându-i lui Gabriel Liiceanu, care, la Cinematograful Arta, va analiza, la ora 19.30, dacă „Au oamenii nevoie de libertate?”.
Sâmbătă, maratonul cultural va mai avea trei momente importante, asupra cărora vom reveni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !