S-a surpat asfaltul între Neudorf şi Timiş

De Alin Gherasim
4Comentarii
S-a surpat asfaltul între Neudorf şi Timiş
Mai mulţi cititori ne-au sesizat faptul că asfaltul proaspăt turnat pe drumul Neudorf-limită de judeţ Timiş s-a surpat.

ARAD. Modernizarea drumului judeţean care face legătura între Neudorf şi judeţul Timiş pare să se lovească deja de anumite probleme. Proiectul, finanţat din fonduri europene, prin ADR Vest, a ajuns la faza primului strat de asfalt, cel de legătură. Numai că asfaltul respectiv a cedat. „Traficul a fost reluat prea repede, de aceea a cedat asfaltul”, ne-au spus reprezentanţi ai constructorului, aflaţi pe şantier. Aceştia spun că asfaltul era proaspăt turnat şi, din cauza traficului greu din zonă, drumul a cedat. „Nu este o problemă foarte gravă, îl vom reface”, ne-au mai spus oamenii de pe şantier.
În schimb, o altă persoană, care lucrează în domeniu, spune că problema este mult mai spinoasă decât atât. „Acolo nu este vorba despre asfalt cald. Un asfalt care nu s-a întărit formează burduşiri, denivelări, nu se surpă, cum s-a întâmplat pe drumul Neudor-limită de judeţ Timiş. Alta este problema: fundaţia şoselei. Stratul suport nu este suficient, compactarea nu a fost realizată cum trebuie”, ne-a spus un arădean din breasla drumarilor.
În ceea ce priveşte reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad, instituţie care este beneficiarul lucrării, aceştia spun că vor fi făcute analize şi teste de laborator în ceea ce priveşte calitatea lucrării. „În prezent, drumul Neudorf-limită de judeţ Timiş este şantier. Noi vom realiza o serie de teste de calitate şi vom vedea dacă există probleme sau nu. Un lucru este cert: în luna mai, anul viitor, drumul trebuie predat conform proiectului, cu specificaţiile pe care le-am cerut noi”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Taguri: , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor