„Săptămâna meseriilor” la „Vlaicu”

De Vasile Filip
Reactualizat la:
„Săptămâna meseriilor” la „Vlaicu”
Invitatul special a fost dl. Bernd Bose, director executiv la ASTRA RAIL Industries din Arad.

ARAD. În cadrul „Săptămânii meseriilor”, eveniment organizat de Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad, în parteneriat cu ASTRA RAIL Industries și Asociația Economică Germano- Română DRW Arad, ieri a fost promovată oferta educațională pe domenii și calificări profesionale, pentru anul școlar 2015 – 2016. Au participat aproximativ 150 de elevi din clasa a VIII-a, însoțiți de cadre didactice din următoarele școli: Școala Gimnazială „Iosif Moldovan” Arad, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Arad, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Arad, Școala Gimnazială „Regina Maria” Arad și Școala Gimnazială „Adam Nicolae” Arad.

Evenimentul a debutat în Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” prin cuvântul de deschidere al director ing. prof. Michaela Borza, ulterior fiind susținute prezentări ale reprezentanților partenerilor implicați: doamna Marinela Vinesar – director resurse umane ASTRA RAIL Industries și doamna Lolita Malinger – reprezentant Asociația Economică Germano- Română DRW Arad.

1234DSC_9125

S-a continuat cu vizitarea spațiilor școlare, participarea la activități demonstrative: operații de sudare și prelucrarea pe strunguri cu comandă numerică (CNC), distribuire de pliante, realizate de Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad și de Asociația Economică Germano- Română DRW Arad.

D-na director i-a încurajat pe elevi să urmeze învățământul profesional de 3 ani afirmând că: „Nu este o rușine să urmezi o școală profesională care îți poate da posibilitatea de continuare a studiilor liceale și universitare, pentru că, a fi un inginer bun, presupune dobândirea și dezvoltarea competențelor profesionale prin formare inițială, parcurgând gradual programele învățământului profesional, liceal tehnologic și universitar cu profil tehnic”.

1234DSC_9134

Reprezentantul companiei ASTRA RAIL Industries a evidențiat facilitățile învățământului profesional de 3 ani: bursa profesională de 200 lei/lună oferită de la bugetul de stat, la care se adaugă bursa suplimentară acordată de agentul economic partener de 200 lei/lună pentru fiecare calificare: „Sudor” și „Operator la mașini cu comandă numerică”, efectuarea instruirii practice la ASTRA RAIL Industries precum și posibilitatea de angajare și susținerea în continuarea studiilor liceale și universitare.

Reprezentantul DRW Arad a sfătuit elevii că e bine să urmeze învățământul profesional cu durata de 3 ani, în special în cele două calificări, „Sudor” și „Operator la mașini cu comandă numerică”, motivând cerința pieții muncii, prioritatea la angajare după absolvire la ASTRA RAIL Industries, precum și unicitatea calificărilor la nivelul județului Arad.

De asemenea , a fost menționat faptul că DRW Arad în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice oferă o posibilitate nouă de calificare, după model german și va susține planul de formare profesională și pentru alte meserii căutate pe piața muncii.

1234DSC_9130

La finalul activității, organizatorii au pus accentul pe continuarea studiilor în învățământul profesional și, având în vedere că ne aflăm în preajma sărbătorilor pascale, au transmis tuturor participanților Sărbători Binecuvântate!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !