Şase: se moare de cald în tramvaie!

De Ioana Costas
Reactualizat la:
7Comentarii
Rugina macină tramvaiele din Arad! Foto: JA
Rugina macină tramvaiele din Arad! Foto: JA
Şase tramvaie din 111 sunt dotate cu aparate de aer condiţionat. În celelalte 105 se moare de cald.

Deplasarea cu tramvaiele a devenit de-a dreptul infernală în această vară, mai ales în perioadele în care Aradul s-a aflat sub cod galben şi portocaliu de caniculă.
Dacă aţi fost nevoiţi să luaţi tramvaiul pentru a vă deplasa în Arad din punctul A în punctul B, în perioadele în care oraşul nostru s-a aflat sub cod galben sau portocaliu de caniculă, atunci aţi simţit pe propria piele broboanele de sudoare care vi s-au scurs pe spate la ora 10.00 dimineaţa, în mijloacele de transport în comun. În afară de atmosfera sufocantă din tramvaie (asta dacă nu aţi avut norocul să urcaţi într-unul dintre cele şase tramvaie Imperio care sunt dotate cu aparate de aer condiţionat), rugina (n.r. vezi foto) şi mizeria sunt la ele acasă.

6 din 111

În total avem 145 de tramvaie, dintre care 111 sunt operaţionale, 10 sunt în „reparaţii accidentale”, 16 în reparaţii planificate şi 8 aprobate la casare. „Dintr-un total de 111 tramvaie operaţionale, un număr de 6 unităţi sunt dotate cu sistem de aer condiţionat, respectiv tramvaiele recent achiziţionate de tip <<Imperio>>, acestea fiind programate în circulaţie pe traseele cu cel mai mare aflux de călători, tocmai pentru a asigura unui număr cât mai mare de călători condiţii confortabile de călătorie”, ne-au informat reprezentanţii Companiei de Transport Public Arad.

Şi restul de 105?

Şi ce se întâmplă cu celelalte 105 tramvaie care nu sunt dotate cu aparate de aer condiţionat? Călătorii vor fi nevoiţi să suporte căldura infernală din aceste mijloace de transport vechi, ruginite şi cu geamuri mici prin care cu greu pătrunde aerul în interior? Reprezentanţii Companiei au precizat că „Primăria Arad a alocat fonduri pentru modernizarea unui număr de 20 de tramvaie şi sunt în curs de demarare procedurile de proiectare şi execuţie a modernizării, modernizare ce are ca scop principal dotarea acestora cu aparate de aer condiţionat”.

Rugină şi mizerie, în cele vechi

Că starea celor 105 tramvaie vechi lasă de dorit o vedem în fiecare zi când alegem să urcăm în aceste mijloace de transport în comun. Unele arată rău, unele sunt murdare, altele vandalizate. Compania de Transport Public Arad nu a găsit încă soluţii să lupte cu dezastru din ele, dar nici nu vede probleme majore, în condiţiile în care merg încă şi îi transportă pe arădeni la destinaţie fără peripeţii. „S.C. Compania de Transport Public S.A. face periodic obiectul controalelor atât în ceea ce priveşte condiţiile de călătorie, cât şi în ceea ce priveşte siguranţa circulaţiei şi protecţiei mediului, în urma acestor verificări nefiind evidenţiate deficienţe deosebite”, au precizat reprezentanţii Companiei.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor