Scandal pe Zona Libera

De Alin Gherasim
2Comentarii
Scandal pe Zona Libera
Ședința CJA a fost una liniștită până în momentul în care s-a votat noul Consiliu de Administrație al Zonei Libere Curtici Arad.

ARAD. Nimic nu anunța furtuna care s-a iscat luni în ședința extraordinară a Consiliului Județean Arad (CJA). Pe ordinea de zi s-au aflat opt puncte, iar primele șapte au trecut fără nicio discuție și fără nicio întrebare, fiind votate în unanimitate.

Ultimul punct de pe ordinea de zi, însă, lăsat parcă special pe listă la coadă, a iscat o serie de discuții și nemulțumiri. Scânteia a fost reprezentată de revocarea Consiliului de Administrație al Zonei Libere Curtici Arad, numirea noilor membri ai consiliului și aprobarea contractelor de mandat care urmează a fi încheiate cu membri. Primul care a luat cuvântul în această problemă a fost liderul PSD din CJA, Gheorghe Sabău. „Am solicitat de mai multă vreme ca toți membrii din consiliile de administrație ale companiilor aflate în subordinea CJA să fie prezentați și consilierilor județeni, cu CV, cu tot, ca să știm și noi pe cine și ce votăm. Acest lucru nu s-a întâmplat”, a spus Sabău. Președintele Nicolae Ioțcu a încercat să rezolve situația, cerând aparatului tehnic al CJA să îi pună la dispoziția consilierului din Opoziție toate documentele pe care vrea să le vadă. Dar asta numai după ședință.

Cu bani

În horă a intrat apoi un alt lider al Opoziției din CJA, consilierul Mircea Purcaru. „Am înțeles că a fost încheiat un contract pentru selecția noilor membri ai Consiliului de Administrație. Pentru ce a mai fost plătit un asemenea contract dacă membrii aleși sunt tot cei de anul trecut?”, a întrebat Purcaru. Un reprezentant al CJA a încercat să explice faptul că a existat posibilitatea legală de a contracta o firmă de prestări servicii care să aleagă noii membri, însă această explicație a fost departe de a fi mulțumitoare pentru contestatari. Într-un final, pentru a încheia discuția, Ioțcu a ținut să precizeze că a fost respectată o procedură legală, că CJA lucrează pe lege și că el nici nu știe care sunt noii (și vechii) membri care vor conduce destinele zonei libere.

Disensiuni în USL

Momentul votului a scos la iveală, pentru a câta oară?, disensiunile apărute în USL, ce se fac resimțite și la nivel local. Doar o parte din Opoziție, respectiv 10 consilieri județeni, a votat împotriva hotărârii care aprobă noul Consiliu de Administrație al Zonei Libere Arad Curtici. Oficial, nu se știe pe ce considerente, cei de la PNL au hotărât să meargă alături de Putere și au votat cum a dictat MCL (PDL).

Și membrii

Potrivit documentelor făcute publice de către reprezentanții zonei libere, membrii selectați de societatea de resurse umane care a câștigat contractul sunt Dumitru Laurențiu Andrei, Cristina Elena Bibarț, Florentina Iordache, Lenuța Elionora Jurcă, Octavian Molnar, Irina Susana Szabo și președintele PDL Arad, dar și al Camerei de Comerț Arad, Gheorghe Seculici.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor