Şcolarizare gratuită pentru refugiaţi

De Vasile Filip
Reactualizat la:
8Comentarii
La Colegiul particular „V. Goldiş” FOTO: D.A.
La Colegiul particular „V. Goldiş” FOTO: D.A.
Fundația Universitară „Vasile Goldiș” din Arad dorește să școlarizeze gratuit 10 refugiați – elevi de liceu

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Fundației Universitare „Vasile Goldiș”, a declarat, cu ocazia deschiderii anului școlar 2015-2016, care a avut loc la Colegiul Particular „Vasile Goldiș” din Arad, că „Fundația Universitară „Vasile Goldiș” a aprobat școlarizarea gratuită, masă și cazare a unui număr de 10 refugiați, elevi de liceu, clasele IX – XII, imigranţi veniți din zonele de război, în România. „Vom lua legătura cu Departamentele din cadrul Ministerului Educației și Cercetării Științifice pentru a face formele legale, conform legislației României, pentru acești copii refugiați. Indiferent de natura provenienței lor, ei trebuie să se bucure de școlarizare și de toate drepturile pe care le au copiii în Europa”, a subliniat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Fundației Universitare „Vasile Goldiș”.

„Am pornit de la conceptul patronului nostru spiritual, cel mai înalt spirit arădean, Vasile Goldiș, care a realizat importantul act din istoria poporului nostru, unificarea provinciilor românești, atunci când era Ministru al Cultelor și al Educaţiei şi anume că învăţământul românesc, în noua Românie mare, trebuie să fie un învățământ umanist, apropiat de elev și profesor. Este dreptul fundamental înscris în Constituţie și în Cartea Europei Unite. Trebuie să îi sprijinim pe aceşti refugiați, care au ajuns și în România, să îi ocrotim și să îi integrăm în societatea noastră”, a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor