Se pregateste terenul pentru hotelul de lux

De Diana Dutu
11Comentarii
foto Diana Dutu
foto Diana Dutu
Deocamdată se lucrează la demolarea clădirilor de pe străzile Românului şi Vasile Goldiş.

ARAD. E un adevărat şantier pe strada Românului, colţ cu Vasile Goldiş, acolo unde se va construi un hotel de lux. Chiar dacă e cale lungă până la finalizarea obiectivului, derularea investiţiei este în grafic.

Începutul l-a constituit eliberarea amplasamentului, mai exact demolarea clădirilor vechi din zona menţionată. „Demolarea a început de aproximativ o lună de zile, dar se demolează încet, cu recuperare de materiale – cărămizi şi lemn” – precizează Marius Ţucudean, investitor. Deocamdată s-au dărâmat doar imobilele de pe strada Românului, dar într-o lună-două vor fi puse la pământ şi cele de pe strada Vasile Goldiş. Ce va fi, exact, în locul lor?

Noul obiectiv

Un hotel „din categoria de lux sau first class”, format din subsol+parter+4 etaje+etaj retras (sau mansardă), nu mai înalt de 21 de metri. Hotelul va fi mic, cu o capacitate de maximum 150 de paturi, va dispune de recepţie, cafenea, restaurante, spaţii comerciale, zonă pentru reuniuni şi conferinţe, zonă de agrement, sport, spa şi relaxare. Hotelul va avea o parcare subterană cu minim 42 de locuri de parcare. Accesul auto la parcarea subterană se va realiza din strada Vasile Goldiş, iar pentru aprovizionare şi intervenţii în situaţii de urgenţă ori prevenirea incendiilor accesul se va face de pe strada Românului, printr-un gang de acces la nivelul parterului.

În ceea ce priveşte spaţiul verde, procentul minim legal de 25% din suprafaţa terenului va fi asigurat la nivelul solului şi pe acoperiş. În curte se vor amenaja 10% din spaţiile verzi obligatorii, iar diferenţa de 15% va fi realizată prin amenajarea de terase înierbate la nivelul acoperişului.

Când?

„Construcţia va începe foarte probabil în această vară, după ce voi obţine toate autorizaţiile de construcţie. Lucrările ar urma să dureze minimum trei ani. E o perioadă destul de lungă pentru că nu prea ai posibilitatea să lucrezi cum ai face-o undeva în afara oraşului – de la ora 5 dimineaţa sau noaptea. Aici sunt vecini, ai voie să lucrezi doar într-un anumit interval orar; va fi problemă şi cu intrarea camioanelor, a betonierelor în zonă” – explică investitorul.
Care e valoarea totală a investiţiei? „Grosso-modo, cam 5-6 milioane de euro” – spune Marius Ţucudean.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor