Se trece la ora de iarna

De M.G.
Reactualizat la:
Ceasurile se dau înapoi cu o oră FOTO: FAN
Ceasurile se dau înapoi cu o oră FOTO: FAN
În ultima duminică din octombrie, se trece la ora de iarnă şi se dă ceasul înapoi cu o oră. Astfel, ora 4 devine ora 3.

BUCUREŞTI. Anual, în ultima duminică din martie, se trece la ora de vară. În 2013 s-a dat ceasul înainte cu o oră pe 31 martie. Similar, în ultima duminică din octombrie, se trece la ora de iarnă şi se dă ceasul înapoi cu o oră. Următoarea trecere la ora de iarnă va fi în noaptea de 26 spre 27 octombrie 2013.

Ora de iarnă este ora oficială a oricărui stat de pe glob, ora de vara fiind cea vinovată pentru „dereglarea” ceasurilor, e drept, pentru un scop nobil, acela de a economisi energia electrică necesară pentru iluminatul public şi privat prin folosirea eficientă a luminii soarelui pentru activităţile curente.

Astfel, când trecem la ora de iarnă revenim practic la ora oficială. Aşadar, trecerea la ora de iarnă 2013 se face în noaptea dintre sâmbătă 26 şi duminică 27 octombrie, dându-se ceasul cu o oră înapoi, astfel încât ora 4.00 a dimineţii de 27 octombrie 2013 devine ora 3.00, acea oră repetându-se iar ziua având 25 de ore.

Schimbarea orei, după cum scrie la începutul acestor rânduri, se face de două ori pe an şi este reglementată de o directivă europeană din 2001, care prevede că modificările orei se efectuează în ultima duminică din martie şi în ultima duminică din octombrie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !