Secetă fără pagube la Arad? Doar 18% dintre fermieri au cerut ajutor de la APIA

De Diana Dutu
Secetă fără pagube la Arad? Doar 18% dintre fermieri au cerut ajutor de la APIA
Scadenţă pentru ajutorul privind compensarea pagubelor cauzate de fenomenul meteorologic de secetă în perioada aprilie-septembrie 2015!

Doar 600 din cei 3.300 potențiali beneficiari eligibili din județul Arad (aproximativ 18%) au depus cereri la APIA pentru schema de ajutor de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de fenomenul meteorologic de secetă în perioada aprilie-septembrie 2015.
„Dorim să invităm fermierii să depună cererile şi să îi informăm că termenul limită de depunere a cererilor este 2 decembrie 2015, atenţionându-i că, dacă nu se prezintă decât în ultimele zile, riscă să producă blocaje în activitatea de preluare a cererilor şi, totodată, să nu reuşească să depună cu toţii cererile în vederea obţinerii ajutorului financiar” – atrage atenţia Mihaela Cancel, director al APIA Arad.

Condiţii de eligibilitate

Pot beneficia de acest ajutor de stat: producătorii agricoli persoane fizice, producători persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale (II), intreprinderi familiale (IF), producători agricoli persoane juridice precum şi orice formă asociativă cu sau fără personalitate juridică.
Pentru a fi eligibili schemei de ajutor de stat, beneficiarii menţionati trebuie să îndeplinească următoarele criterii: *să deţină proces-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor încheiat în perioada cuprinsă între 1 aprilie şi 20 octombrie 2015 în care să fie înscrise informaţii privind cultura, suprafaţa calamitată şi procentul de calamitate de peste 30%; *să fie înregistraţi în evidenţele APIA cu cerere unică de plată aferentă anului 2015; *să fie eligibili pentru schema de plată unică pe suprafaţă aferentă anului 2015 în urma controlului administrativ efectuat de APIA.

Documente

Beneficiarii care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate trebuie să depună la APIA o cerere de acordare a ajutorului însoţită de următoarele documente: *copie BI/CI al/a solicitantului persoană fizică; *copie a atestatului de producător (pentru persoane fizice, PFA, II, IF); *certificatul de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului/ Registrul Naţional al Fundaţiilor şi BI/CI al/a împuternicitului/ reprezentantului legal; *copie a procesului-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor; *numărul contului bancar deschis la o instituţie de credit (bancă) pentru persoanele fizice sau la Trezoreria Statului pentru ceilalţi beneficiari.
Modelul de cerere poate fi ridicat, în vederea completării, şi de la primăria la care a fost încheiat procesul-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor. Documentele vor fi depuse la Centrul Judeţean APIA Arad, strada Fraţii Neumann, nr.10, etajul 2.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !