Şedinţă scurtă la CJA pentru alocarea banilor

De Alin Gherasim
Proiectele, în unanimitate FOTO: A.G.
Proiectele, în unanimitate FOTO: A.G.
Consiliul Judeţean Arad (CJA) s-a întrunit marţi în şedinţă extraordinară pentru a împărţi bani localităţilor din judeţ.

În urma rectificării bugetare de la nivel naţional, în judeţul nostru au ajuns fonduri. Iar pentru a grăbi cheltuirea lor, pentru a evita ca banii să se întoarcă înapoi la Centru, s-a decis realizarea unei şedinţe extraordinare. Singurul punct de pe ordinea de zi care a ridicat probleme a fost cel referitor la aprobarea organigramei şi statului de funcţii pentru aparatul de specialitate al CJA. Fără a pune întrebări, fără a face declaraţii, Opoziţia a votat împotriva acestui punct. Cu toate acestea, cum Puterea are majoritate, proiectul de hotărâre a fost adoptat. A urmat apoi o serie de voturi în unanimitate, mare parte referindu-se la repartizarea sumelor defalcate din TVA pentru drumurile judeţene şi comunale sau pentru alocarea unor sume din bugetul propriu al CJA către unităţile administrativ-teritoriale care derulează proiecte din fonduri externe nerambursabile.

Un drum disputat, dar votat

La unul dintre proiectele de pe ordinea de zi, consilierul judeţean Ioan Ulici a cerut lămuriri. „Se alocă bani pentru drumul comunal care leagă Fântânele de Tisa Nouă şi de Fiscut. Este un drum care nu duce nicăieri. Banii puteau fi investiţi în comuna Fântânele”, a spus Ulici. Acesta a fost contrat, însă, de Marius Sulincean, consilier PSD, care a spus răspicat faptul că alocarea de fonduri este una normală, ţinând cont de faptul că drumul respectiv, contestat de Ulici, leagă în fapt două localităţi din două comune diferite, respectiv Fântânele, din comuna cu acelaşi nume, şi Fiscut, din comuna Şagu. Deşi discuţiile dintre cei doi au continuat, proiectul de hotărâre a fost adoptat, în final, în unanimitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !