Șefii Polițiilor de Frontieră din România și Ungaria iau măsuri la frontierele de vest

De Ioana Costas
Șefii Polițiilor de Frontieră din România și Ungaria iau măsuri la frontierele de vest
Conducerea Poliţiei de Frontieră Române a hotărât împreună cu omologii din Republica Ungaria dispunerea unor măsuri comune pentru asigurarea unui control eficient şi operativ, în primele zile ale anului 2016.

Cei doi şefi ai poliţiilor de frontieră din cele două ţări au decis să suplimenteze personalul până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

“Aceste măsuri comune la frontiera româno-ungară se impun având în vedere că în perioada Anului Nou se prefigurează creşteri ale traficului de persoane prin punctele de trecere de la frontiera cu Ungaria, unde controlul se realizează în comun de către autorităţile celor două state.

De asemenea, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile în limita configuraţiei acestora.

Măsurile de fluidizare a traficului nu vor afecta asigurarea exigenţelor de siguranţă şi securitate privind accesul în Spaţiul Schengen”, se arată într-un comunicat de presă remis de Poliția de Frontieră.

Reamintim că începând cu luna noiembrie, Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, a intensificat controalele asupra cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în scopul prevenirii trecerii frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

Totodată, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă celor care tranzitează frontiera româno-ungară în această perioadă să utilizeze toate punctele de frontieră existente, astfel încât să fie preîntâmpinate suprasolicitările din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt: P.T.F. Nădlac – Nagylak; P.T.F. Nădlac II- Csanadpalota; P.T.F. Turnu – Battonya și P.T.F. Vărşand – Gyula.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !