Semnatura pentru 12,5 km de piste de biciclete

De Simona Butaru
Reactualizat la:
11Comentarii
Primarul a prezentat traseul FOTO: JA
Primarul a prezentat traseul FOTO: JA
Primarul Gheorghe Falcă a semnat contractul de construcţie a 12,5 kilometri de piste de biciclete.

ARAD. Contractul de lucrări „Amenajare piste de biciclişti pe faleza Mureş din municipiul Arad” a fost semnat miercuri de primarul Gheorghe Falcă cu constructorul care va realiza lucrarea. Constructorul a fost ales în urma unei licitaţii organizate de administraţia locală, licitaţie în cadrul căreia s-au „bătut” nu mai puţin de 7 ofertanţi! Doar două dintre ofertele depuse au fost, însă, considerate acceptabile, iar contractul a fost semnat cu Asocierea SC Sylc Con Trans SRL – SC Electro-Construct SRL – SC Lile Service General Construction SRL – Arad. Licitaţia a fost atribuită la finele anului trecut.

Iniţial, se estima un preţ al lucrărilor de peste 9 milioane lei. În urma concurenţei la licitaţie, suma a fost redusă la aproape jumătate! Valoarea totală finală a contractului este de 5.494.332,63 lei, fără TVA, potrivit informaţiilor furnizate de Gheorghe Falcă.

Pe dig şi pe lângă Mureş

Pista de biciclete va avea o lungime de 12,5 kilometri, va face legătura între cel mai mare cartier al oraşului, Micălaca, şi Pădurea Ceala, una dintre cele mai importante zone de agrement, trecând prin centrul oraşului, prin zona Subcetate şi prin cartierul Faleza Sud.

Concret, se va amenaja pe dig, între Podul Micălaca şi zona Maranata. De aici va coborî pe malul Mureşului, va trece pe sub Podul Decebal, unde va urca pe dig, în zona bazelor sportive UTA. Se va face o trecere pe sub Podul Traian, de unde, până în Alfa, se va realiza o pistă cu totul nouă, amenajându-se şi faleza cu această ocazie. Din Alfa va porni o pistă spre 3 Insule şi una spre Bodrog. Cea mai mare parte a pistei va fi construită de-a lungul râului Mureş, dar vor exista şi două „bucle de legătură” cu zona centrală a municipiului.

Date tehnice

Pista va avea o lăţime de un metru pe sens, va fi asfaltată, va avea 15 locuri de popas cu mobilier stradal (bănci şi coşuri de gunoi) şi iar pe un tronson de 2,6 kilometri se va reabilita şi sistemul de iluminat public. Investiţia este asigurată de la bugetul local, iar perioada de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni. „Este important că în 24 de luni Aradul va avea una dintre cele mai mari piste de biciclete din România, realizată corect, cu semnalizare corespunzătoare”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

CITESTE SI:

Afla daca vei avea piste de biciclete pe strada ta11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor