Sentinta definitiva pentru Buleu

De Ioana Costas
2Comentarii
Sentinta definitiva pentru Buleu
După o singură înfățișare la Curtea de Apel Timișoara, judecătorii au anunțat că săptămâna viitoare vor pronunța sentința definitivă și irevocabilă în acest dosar.

TIMIȘOARA. Nu au fost aduse noi probe în dosarul Abel Apostol așa că judecătorii Curții de Apel Timișoara, după o singură înfățișare – cea de pe 15 septembrie, au decis ca săptămâna viitoare să pronunțe o sentință definitivă în ceea ce-l privește pe Adrian Buleu. Acesta a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Caraș-Severin la 13 ani de închisoare cu executare pentru uciderea lui Abel Apostol. După pronunțarea sentinței, atât avocații lui Adrian Buleu, cât și cei ai familiei Apostol au făcut apel împotriva pedepsei: apărătorii lui Buleu au cerut achitarea, iar cei ai familiei Apostol au cerut pedeapsa maximă. Așa că dosarul a fost trimis de la Tribunalul Caraș-Severin la Curtea de Apel Timișoara.

Au dorit amânarea cauzei

La prima înfățișare (și probabil ultima) de la Timișoara, avocații lui Adrian Buleu au depus cinci cereri de probațiune, toate menite, conform familiei Apostol, să amâne cauza. Una dintre acestea a atras atenția în mod special. Avocații lui Adrian Buleu au cerut audierea unui verișor de-a lui Abel Apostol. Buleu a spus avocaților că și-a amintit despre un verișor de-a lui Abel, care locuiește în Spania şi care, în trecut, a adus la baza sportivă Riviera un pistol. Alina Buleu a cerut și ea o amânare a cauzei pentru a-și angaja un avocat. Soția lui Adrian Buleu a spus judecătorilor că i s-a pus sechestru pe un calculator pe care-l dorește înapoi, sperând că angajarea unui avocat va fi primul pas spre ridicarea sechestrului.

Au cerut recuzarea completului

După ce toate cererile depuse de avocații lui Adrian Buleu, dar și cererea Alinei Buleu au fost respinse, apărătorii condamnatului au cerut recuzarea completului de judecată. Unul dintre avocații lui Buleu le-a spus celor doi judecători care formau completul că „au interese în această cauză”. Când cei doi judecători au cerut avocatului să argumenteze recuzarea, acesta a spus că e dreptul lor prin lege să ceară recuzarea completului de judecată. Astfel, completul de judecată s-a retras, lăsând un alt complet să judece cererea de recuzare. Completul de judecători format special pentru a judeca recuzarea au hotărât să o respingă deoarece nu a existat niciun motiv temeinic pentru ca primul complet să nu judece cauza. Așa că primul complet de judecată a revenit în sală. Pentru că nu a fost adusă nicio probă și niciun martor nou în această cauză, judecătorii au decis ca în 23 septembrie să pronunțe sentința definitivă.

Avocații lui Buleu au cerut Curții de Apel Timișoarea achitarea clientului lor, iar procurorul a cerut ca acesta să primească o pedeapsă spre cea maximă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor