Și noi suntem încântați

De Lucia Cuciureanu
Reactualizat la:
Liviu Topuzu
Liviu Topuzu
ARAD. Actorul Liviu Topuzu a prezentat, la bibliotecă, textul dramatic „Paznicul”, de v.leac.

Recent, cititorii/spectatorii au avut o întâlnire cu un autor interesant, în fierbere continuă, pe nume v.leac. S-a întâmplat la Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol”. Iniţiativa i-a aparţinut lui Ioan Peter. Actor talentat care se implică în atâtea experimente culturale arădene. A invitat un actor de la Teatrul Dramatic din Baia Mare, Liviu Topuzu, profesor de actorie la Universitatea de Artă din Târgu Mureș. Acesta a pus în scenă textul dramatic „Paznicul”, un monolog scris cu har și inteligență, așa cum o face întotdeauna v.leac. Text cu semnificații profunde, privind raportul cu divinitatea/religia, cu viața și moartea. Sensurile și simbolurile textului au fost mai ușor de decodat după interpretare.

Iubitorii de literatură care au participat la eveniment au trăit un moment aparte. A fost prezent și autorul. Într-o atmosferă deschisă, deloc scorțoasă, cei prezenți au glosat pe marginea textului, au apreciat interpretarea actorului și au pus întrebări autorului. De remarcat prezența unui mare număr de tineri care s-au implicat în discuții. Tineri care frecventează cu mai mare plăcere biblioteca, de când au ocazia să se întâlnească cu vleac, care le recomandă cărți bune despre care poate să și vorbească. Acest amănunt l-am aflat de la Florin Didilescu, directorul bibliotecii, prezent și el la întâlnire. Am zărit-o și pe micuța Sophie care a „pictat” evenimentul. Să nu mă întrebaţi cine e Sophie. Veţi afla cu siguranţă peste câţiva ani.

Printre cei prezenți în sala „Concordia” îi menţionez pe T.S. Kasis, Alexandra Păun, Constantin Dehelean, Andreea Koller, Alin Ioan Gabor și Iulian Leonard.

Lucia Cuciureanu
redactia.jurnalaradean@russmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !