Simpozion cultural international, in septembrie, la CJA

De Corina Hutan
Foto: Corina Huțan
Foto: Corina Huțan
ARAD. Specialiști în cultură din Paris ( Sorbona) , Grenoble și Bruxelles vor fi prezenți, în perioada 26 – 28 septembrie, la CJA, în cadrul evenimentului cultural care se preconizează a fi unul de anvergură.

Tematica simpozionului, organizat  în cadrul proiectului CreArt – care a adus o finanțare de 100.000 de euro Centrului Cultural Județean Arad – se concentrează pe studii de cercetare în domeniul politicilor culturale și pe studii de caz ale orașelor europene.

Invitați

Între invitații la acest eveniment marcant de menționat este numele domnului Thomas Perrin, cercetător asociat la Centrul de Cercetare PACTE-CNRS al Universității din Grenoble și la Institutul Universitar de Studii Europene din Barcelona, expert în cadrul Compendiumului politicilor și tendințelor culturale în Europa, membru al ECURES (Asociația Europeană pentru Cercetări Culturale). Thomas Perrin va face în cadrul simpozionului o ”Analiză comparată în domeniul politicilor culturale din Europa”.

Alți invitați sunt Rebecca Amsellem, doctorant la Centrul pentru economie al Universității Sorbona din Paris va face o ”Analiză a producțiilor artistice în cadrul politicilor culturale europene” și Maria Iglesias, director al departamentului pentru analize și cercetare pe problem KEA, Bruxelles și de către doamna Elisa Grafulla, consilier în problem KEA, Bruxelles va aborda ”Contribuția culturii în dezvoltarea locală”.

La Masa rotundă programată pentru finalul zilei de 27 septembrie se vor trage concluzii și se vor căuta posibile răspunsuri la întrebarea ”La ce folosesc studiile de politici culturale?”.

 

Dezvoltare și progres

După cum au ținut să precizeze organizatorii, evenimentul este unul foarte important pentru județul Arad, pe toate planurile. ”Centrul Cultural Județean Arad este un partener important alături de prestigioase instituții culturale din întreaga Europă, care prin conlucrarea în cadrul acestui proiect contribuie la dezvoltarea și progresul nu numai în plan cultural, ci și social, educativ și nu în ultimul rând economic al comunităților pe care toate aceste instituții le reprezintă” – a declarat Ana Maria Dragoș, directorul Centrului Cultural Județean.

Lucrările simpozionului vor fi structurate atât în forma unor lecturi publice susținute de către personalități de referință în domeniul politicilor culturale la nivel european, cât și în cadrul unor mese rotunde unde se vor dezbate și sintetiza concluziile.

Pe întreg parcursul anului 2013 artiști și instituții culturale importante din Arad au participat la activități și evenimente înscrise în programul proiectului propus pentru acest an, tematica aleasă fiind creativitatea artistică şi promovarea acesteia ca un element de bază al dezvoltării individuale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !