SOC: Lapte contaminat in Arad!

De Andreea Pintea
Reactualizat la:
32Comentarii
SOC: Lapte contaminat in Arad!
ARAD. Printre zecile de ferme unde s-a depistat lapte cu probleme se numără şi unele din Arad. Informaţia de ultimă oră ne-a fost confirmată de către directorul Viorel Agud – Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, însă acesta a punctat răspicat că nu poate oferi mai multe detalii.

În acest moment inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare susţin declaraţii privind rezultatele controlului în fermele de lapte şi se ştie doar că laptele contaminat a fost găsit în 34 de ferme de ţară, cinci centre de colectare de lapte, 8 automate şi 20 de unitati de procesare.

Potirivit unui comunicat publicat de către ANSVSA, în perioada 7-15 martie au fost efectuate controale la 785 ferme de vaci de lapte, 177 centre de colectare lapte, 134 automate pentru vânzarea directă a laptelui crud către consumatorul final şi 239 de unităţi de procesare a laptelui autorizate/înregistrate sanitar veterinar. „În urma controalelor efectuate, au fost identificate 67 probe neconforme pentru aflatoxina M1 în lapte, astfel: 34 probe neconforme pentru aflatoxina M1 în ferme de vaci de lapte; 5 probe neconforme pentru aflatoxina M1 de la centre de colectare lapte; 8 probe neconforme pentru aflatoxina M1 de la automate de lapte; 20 probe neconforme pentru aflatoxina M1 de la unităţi de procesare lapte”, explică ANSVSA.

Măsurile luate în acest sens au vizat: retragerea de la procesare/vânzarea directă către consumatorul final, prin intermediul automatelor de lapte 193 tone lapte, ceea ce reprezintă 0,03% din producţia lunară a României; suspendarea temporară a 47 automate pentru vânzarea directă a laptelui către consumatorul final, până la remedierea situaţiei la nivelul fermelor furnizoare de lapte; interzicerea activităţii de livrare a laptelui la unităţile de procesare/vânzarea directă prin intermediul automatelor în toate cele 34 ferme la care s-au obţinut rezultate neconforme, până la remedierea situaţiei; oprirea temporară a activităţii de colectare în toate cele 5 centre de colectare a laptelui la care s-au obţinut rezultate neconforme. Mai mul, au fost distruse conform legislaţiei în vigoare 193 tone lapte crud şi 104 tone produse lactate.32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor