Soluțiile Companiei de Apă la „defecţiunile” apei potabile

De Diana Dutu
3Comentarii
Soluțiile Companiei de Apă la „defecţiunile” apei potabile
Vizate sunt localităţile Ghioroc, Săvârşin, Apateu şi Tauţ, acolo unde DSP a constatat că apa potabilă conţine nitrat, mangan, fier şi arsen în exces. La Ineu, problemele au fost rezolvate.

E clar, în unele zone din judeţul Arad, apa potabilă nu prea e… potabilă. Din cauza depăşirii valorilor prevăzute de lege pentru clor, fier, mangan, nitrat, amoniu sau arsen, Direcţia de Sănătate Publică Arad a restricţionat consumul uman de apă în mai multe localităţi. Acolo unde Compania de Apă Arad este operator licențiat pentru producerea și distribuția apei potabile, s-au căutat soluții pentru eliminarea cauzelor care au determinat ca apa să nu se încadreze în limitele de potabilitate prevăzute de Legea 458/2002.

„La Ghioroc, unde a fost constatat parametru neconform Nitrat, Compania de Apă a executat prin programul european POS Mediu o conductă de aducțiune de apă de la Uzina 2 Arad urmând ca prin Programul Operațional Infrastructură Mare să se realizeze o Stație de Pompare pentru ridicarea presiunii apei, astfel încât locuitorii sistemului Ghioroc să beneficieze în totalitate de apă de la Uzina 2 Arad. Pentru localitatea Săvârșin sunt prevăzute investiții în etapa III din Masterplanul 2021-2025 însă până la acea dată, Compania de Apă Arad încearcă să identifice și alte surse de finanțare prin fonduri europene care să îmbunătățească calitatea apei. Comuna Apateu, unde au fost constatați parametrii neconformi Mangan și Arsen, a fost inclusă în lucrările de investiții derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare, 2014-2020 cu stație de tratare nouă și realizare de foraj nou. În zona Tauț s-a identificat ca soluție aprovizionarea cu apă potabilă de la uzina Pâncota iar uzina Tauț a fost oprită” – se arată într-un comunicat de presă semnat de conducerea Companiei de Apă Arad.

Atenţie la apa pe care o bem sau cu care pregătim mâncarea!
În numeroase localităţi din judeţ, consumul uman de apă a fost restricţionat pe motiv de... clor, fier, mangan, nitrat, amoniu sau arsen în exces. Nu e o noutate, Aradul are probleme cu apa potabilă. În unele zone din judeţ, calitatea apei nu corespunde valorilor prevăzute în Legea nr. 458/2002. De...3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor