Şpăgara Boloş, lăsată liberă

De Alin Gherasim
5Comentarii
Boloş, liberă să iasă din puşcărie FOTO: JA
Boloş, liberă să iasă din puşcărie FOTO: JA
Judecătoria Arad a apreciat că fosta judecătoare Floriţă Boloş poate fi eliberată din puşcărie.

La numai un an şi opt luni de zile după ce a fost condamnată, Floriţă Boloş, fosta judecătoare de la Judecătoria Ineu, a fost liberată condiţionat. Magistraţii Judecătoriei Arad au admis cererea de liberare condiţionată înaintată de Boloş, asta după ce, la primul termen, instanţa a rămas în pronunţare. „Admite propunerea de liberare condiţionată. Liberează condiţionat pe condamnata Boloş Floriţa, deţinută în Penitenciarul Arad, din executarea pedepsei de 4 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 327/2013 pronunţată de Curtea de Apel Timişoara, în baza căreia s-a emis mandatul de executare a pedepsei 352/2014”, se arată în decizia pe scurt a Judecătoriei Arad. Cum a ajuns judecătoarea şpăgară să fie liberă? Foarte simplu. Legea este foarte permisivă cu persoanele care sunt la prima condamnare, iar participarea la unele cursuri de reeducare în incinta Penitenciarului Arad sunt un punct forte în momentul în care condamnaţii cer liberarea condiţionată.

A mai încercat

Floriţă Boloş nu este la prima tentativă de a ieşi din închisoare. Anul trecut fosta judecătoare a mai cerut o dată liberarea condiţionată. Atunci Judecătoria Arad a „percutat” repede la solicitare şi a admis cererea depusă de şpăgară. Trecuseră doar zece luni de la condamnarea lui Boloş, iar aceasta, cu largul concurs al colegilor din Justiţie, s-a văzut liberă. Însă procurorii DNA au contestat, la acea dată, liberarea condiţionată. Iar după ce ştirea a apărut în presă, Tribunalul Arad a casat decizia Judecătoriei şi a trimis-o pe judecătoarea şpăgară înapoi în spatele gratiilor. Tot atunci s-a decis că liberarea condiţionată în cazul lui Boloş nu mai poate fi discutată până în data de 1 august 2015. Imediat ce termenul a expirat, judecătoarea şpăgară a trecut rapid prin comisia de specialitate din Penitenciarul Arad, iar dosarul ei a ajuns pe masa judecătorilor. La primul termen magistraţii au rămas în pronunţare, iar la o săptămână distanţă a fost dată decizia: Boloş e liberă.

Nu este definitivă

Judecătoarea şpăgară nu trebuie, însă, să se bucure prea repede. Pentru că Judecătoria Arad a anunţat că sentinţa nu este definitivă. „Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia magistraţilor. Acum rămâne la latitudinea procurorilor DNA dacă vor sau nu să conteste sentinţa care o lasă liberă pe Floriţă Boloş. Aceştia au la dispoziţie trei zile pentru a ataca decizia Judecătoriei Arad, contestaţia urmând să se judece la Tribunalul Arad. Mingea este acum în terenul celor de la DNA.

Prinsă cu mită

Floriţă Boloş era un personaj recunoscut în zona Ineului. Multă lume vorbea pe la colţuri că, dacă şpaga este destul de bună, Boloş „rezolvă” orice dosar, emiţând pe bandă rulantă sentinţe judecătoreşti contra sumelor potrivite. Pe fir au intrat anchetatorii DNA care au reuşit să probeze două fapte de luare de mită. Boloş a primit 12.000 de lei şpagă, iar ulterior a mai primit 5.500 de euro. La a doua dare de mită a fost organizat şi flagrantul, banii fiind descoperiţi asupra judecătoarei şpăgare. Sentinţele care au fost emise contra sumelor de bani primite cu titlu de şpagă, luări de mită care au fost probate de anchetatori, au fost anulate.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor