Statistica proiectelor la Inspectoratul Scolar Judetean Arad

De Monica Ardelean
Statistica proiectelor la Inspectoratul Scolar Judetean Arad
Arad. Un bilanț al proiectelor europene derulate de IȘJ Arad în anul școlar 2013-2014 însumează 11 proiecte finalizate și alte câteva în derulare.

E vorba de 7 proiecte de parteneriat Comenius și 4 proiecte Leonardo Da Vinci. Unul dintre proiectele Leonardo Da Vinci, respectiv proiectul LLP – LdV/VETPRO/2013/RO/405, cu titlul „Leadership pro activ pentru un management eficient”, a fost un proiect de mobilitate, al cărui beneficiar a fost ISJ. Proiectul s-a derulat în două fluxuri(19 – 26 mai, respectiv 28 septembrie – 4 octombrie 2014), având ca partener de primire organizaţia MS-THREE SERVICES LIMITED din Malta. Participanţii la mobilitate au fost 28 inspectori şcolari ai ISJ Arad, directori ai liceelor tehnologice sau formatori din judeţul Arad. Ca rezultat final al acestui proiect, se intenționează punerea bazelor unui centru comunitar de învăţare permanentă, prin care să se furnizeze cursuri de formare mixtă, părinţi, profesori şi reprezentanţi ai comunităţii locale, pe teme educaţionale.

Proiecte în derulare

În plină derulare sunt un proiect de parteneriat Comenius, un proiect de parteneriat Comenius Regio și un proiect de parteneriat Transfer de inovaţie, cu titlul „Co-building a Good Guidance”. Acesta din urmă se află deja în al doilea an de proiect. În primul an s-a realizat deja o analiză a intereselor elevilor cu privire la viitoarea lor meserie. A fost aplicat un chestionar online, pentru elevii claselor a X-a, în 20 de şcoli, licee din judeţul Arad, licee tehnologice în mod special, dar şi la Colegiul Naţional „Preparandia Dimitrie Ţichindeal”, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” şi Colegiul Naţional „Vasile Goldiș”. S-a realizat o analiză a răspunsurilor copiilor, analiză ce se poate regăsi pe site-ul proiectului www.cobuildingagoodguidance.eu. De asemenea, s-a pilotat la nivel de parteneriat metoda inovativă care se intenţionează să fie inclusă în curriculum acestor copii, pentru a-i conştientiza cu privire la opţiunile/posibilităţile pe care le au după absolvirea liceului.

Al treilea proiect derulat de ISJ Arad în anul acesta şcolar, aflat în al doilea an de proiect de asemenea, este un proiect Comenius Regio, în care sunt implicate doua regiuni din două ţări europene: judeţul Arad este implicat prin ISJ Arad, Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu şi „Alianţa pentru copii” Arad, iar din partea Greciei, care este ţara parteneră şi coordonatoare, sunt implicate Direcţia pentru învăţământ secundar din Katerini, municipalitatea din Katerini, un liceu tehnologic şi o şcoală specială.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !