Supravietuitori la adapost

De Diana Dutu
2Comentarii
Disciplina e regula de bază ce trebuie respectată la Adăpostul de noapte FOTO: FAN
Disciplina e regula de bază ce trebuie respectată la Adăpostul de noapte FOTO: FAN
Din cauza temperaturilor scăzute, Adăpostul de noapte din Arad e suprasolicitat de oamenii străzii.

ARAD. Iarna ce părea că nu mai vine a adus cu sine o mulţime de neplăceri. Şi poate că nimeni mai mult decât oamenii străzii nu a resimţit aceste neplăceri mai brutal. Căci să te prindă temperaturile negative şi vântul fără un acoperiş deasupra capului e un exerciţiu de supravieţuire căruia e aproape imposibil să-i faci faţă…

Servicii diverse

O mână de ajutor primită în ceastă situaţie e un gest nepreţuit. Iar când sprijinul vine din partea unei instituţii pregătite să intervină în astfel de cazuri, valoarea sa e cu atât mai mare, căci serviciile oferite sunt mai bine puse la punct. Stă mărturie în acest sens Adăpostul de noapte al Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară (DDAC) din Arad. Pe lângă găzduirea pe care o oferă pe timpul nopţii, Adăpostul DDAC le asigură beneficiarilor şi asistenţă medicală primară, precum şi consiliere în vederea depăşirii situaţiei în care se află. În măsura în care doresc acest lucru, oamenilor li se oferă posibilitatea de a rămâne în adăpost şi pe timpul zilei. Cei care nu au un un loc de muncă sunt îndrumaţi profesional, iar în cazul beneficiarilor care au venituri se încearcă identificarea unei alternative rezidenţiale precum închirierea unei locuinţe. În cazul persoanelor fără adăpost din alte judeţe, DDAC transmite adrese către primăriile şi posturile de poliţie din localităţile respective prin care li se solicită să se intereseze de aceste persoane şi să găsească soluţii pentru ele.

Peste capacitate

Nu mai puţin de 58 de oameni ai străzii au dormit, în noaptea de duminică spre luni, în Adăpostul de noapte al DDAC Arad. Un pic peste capacitatea adăpostului, care e de 50 de locuri. Dar asta nu a fost o problemă căci autorităţile s-au pregătit pentru extinderea capacităţii, suplimentând numărul de locuri cu nişte… saltele. Mai mult decât suficient pentru cei făr’ de adăpost.

„Recrutare”

Pentru a nu-i lăsa în stradă pe oamenii străzii, unde ar risca să moară de frig, Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi Direcţiei Generale de Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Arad se deplasează periodic în anumite zone din oraş, cunoscute prin refugiile pe care le oferă celor fără adăpost. Oamenii străzii sunt informaţi, astfel, că cel puţin pe timpul nopţilor friguroase au şansa de a se refugia într-un loc călduţ.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor