Suprematia necalificatilor

De Diana Dutu
Reactualizat la:
În multe cazuri, calificarea se face la locul de muncă FOTO: FAN
În multe cazuri, calificarea se face la locul de muncă FOTO: FAN
Muncitorii necalificaţi se bucură de cea mai mare ofertă de locuri de muncă vacante.

ARAD. Cu 880 de locuri de muncă vacante, Aradul se situa, ieri, pe locul trei pe ţară în topul judeţelor cu cele mai bogate oferte de muncă. Pe primul loc se află Bucureştiul (cu 1.843 de slujbe), urmat de Prahova (cu 1.323 de locuri de muncă). Pe ultimele poziţii în acest clasament se regăsesc judeţele Bacău (10 locuri de muncă disponibile), Caraş Severin (7) ţi Mehedinţi (3).

Cele mai consistente oferte

Ca de obicei, persoanele cu studii medii, profesionale şi lucrătorii necalificaţi sunt cei mai căutaţi pe piaţa muncii, cea mai mare parte a ofertelor agenţilor economici arădeni adresându-li-se lor. 48 de slujbe de muncitor necalificat în industria confecţiilor şi alte 48 de muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor. Acestea sunt ofertele care se detaşează prin numărul mare de locuri de muncă puse la bătaie de câte o singură firmă. Foarte aproape se află o altă societate comercială care le oferă celor interesaţi 45 de locuri de muncă în meseria de confecţioner-asamblor articole din textile. Cu câte 30 de locuri de muncă disponibile vin alte două firme aflate în căutare de montatori subansamble şi muncitori necalificaţi la asamblarea, montarea pieselor. Câte 25 de posturi de confecţioner cablaje auto şi confecţioner-asamblor articole textile, câte 20 de slujbe de operator confecţioner industrial îmbrăcăminte, casier şi agent de securitate completează oferta de muncă la zi în Arad.

Alte meserii

Iată şi alte domenii ofertante pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă: ambalator manual, ajutor maistru filator, dulgher restaurator, fierar betonist, lucrător controlor final, sculer-matriţer, prelucrător prin electroeroziune, tâmplar mecanic la şlefuit, zidar rosar-tencuitor sau… lumânărar. Câte zece locuri de muncă pentru fiecare din aceste meserii se află la dispoziţia arădenilor.

Oferte mai restrânse din punct de vedere al numărului de posturi vacante regăsim şi pentru meserii mai… tentante pentru cei cu un nivel de pregătire superior: analist, consilier juridic, inginer căi ferate, drumuri şi poduri, inginer producţie, inginer industrializarea lemnului, inginer textile, pielărie, inspector resurse umane, laborant chimist, programator, secretar administrativ, subinginer mecanic tehnologia construcţiilor de maşini, urbanist.

Rarisime

Patru posturi de cartonagist, alte patru de cofetar, două de recepţioner hotel şi câte unul de curier, dispecer, magaziner, chelner sau vopsitor auto. Sunt oferte care întregesc nevoia de locuri de muncă a agenţilor economici arădeni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !