Teapa fashion in centrul Aradului

De Ioana Costas
13Comentarii
Teapa fashion in centrul Aradului
O ţeapă fashion dată de câţiva tineri chiar în centrul Aradului s-a lăsat cu o plângere penală pentru înşelăciune.

ARAD. Sigur i-aţi văzut şi probabil v-au şi acostat. Este voba despre tinerii care din vara lui 2013 şi până recent, erau prezenţi în faţa restaurantului Mcdonald’s, distribuind pliante şi oprind tineri, copii şi părinţi pe stradă, dându-se drept colaboratori /angajaţi ai Catwalk Fashion Agency, având scopul de a recruta tineri cu potenţial pentru şedinţe foto. Evident, ne referim la o ţeapă. Firma Catwalk Fashion Agency şi-a luat „catrafusele” de curând din Arad. Asta poate şi pentru că cei care le-au căzut victime, au făcut plângeri penale pe numele firmei, a celor doi asociaţi ai acesteia şi a patru colaboratori sau angajaţi ai Catwalk Fashion Agency pentru înşelăciune. Ne referim aici, concret, la părinţii unui băieţel în vârstă de 1 an care au plătit, de bună credinţă, 200 de euro după ce colaboratorii/angajaţii firmei Catwalk Fashion Agency le-au prezentat o situaţie falsă, după cum susţin cei doi părinţi.

Plângere penală pe numele asociaţilor şi a firmei

Aceştia au depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad în care au detaliat cele păţite: „În timp ce îl plimba pe fiul nostru în vârstă de un an pe Bulevardul Revoluţiei din Arad, în zona restaurantului McDonalds, soția mea a fost abordată de către un angajat al societății Catwalk Fashion Agency SRL, care i-a prezentat o situație falsă în vederea obținerii acordului dânsei de a participa la o ședință foto. Astfel, la data de 23.11.2013, subsemnatul m-am prezentat împreună cu soţia mea şi cu fiul meu la locația stabilită pentru efectuarea ședinței foto (Arad, Bd. Revoluţiei nr. 80, Ap. 11), în urma căreia urma să fie realizat un album cu pozele rezultate. La locația respectivă se aflau trei persoane de sex feminin, cu vârsta de aproximativ între 22 – 25 de ani, care se comportau ca prepuse ale societății (reprezentant agenţie, secretară, fotograf). Discuţiile noastre s-au purtat cu domnişoara Mădălina, care s-a prezentat drept reprezentant al agenţiei Catwalk Fashion şi ne-a expus următoarea stare de lucruri: fiul nostru a fost selectat pentru o şedinţă foto, iar în urma acestei şedinţe (care a avut de altfel loc, în aceeaşi locaţie şi în succesiunea imediată a evenimentelor, la 23.11.2013) urma să fie întocmit un album care să fie trimis la sediul central al agenţiei”.

200 de euro şi-un „contract”

Agenţia le-a „oferit” celor doi părinţi un contract de reprezentare, cu următoarele condiţii: în schimbul unui comision iniţial de 200 euro şi a unui procent din beneficiile financiare viitoare pe care ar fi urmat să le realizeze fiul lor, agenţia se obliga să asigure participarea la cel puţin o şedinţă foto remunerată lunar, pentru branduri de îmbrăcăminte şi produse pentru copii, aceste şedinţe urmând să aibă loc în Arad şi Cluj-Napoca. Bineînţeles că în afară de faptul că părinţii au plătit 200 de euro, nimic din ce este scris mai sus nu s-a întâmplat. „Aceste şedinţe foto urmau să se desfăşoare cu începere din luna ianuarie 2014. În urma semnării contractului de reprezentare am achitat suma de 450 de lei la data de 23.11.2013 şi suma de 450 de lei la data de 7.12.2013, reprezentând comisionul iniţial al agenţiei. La data de 7.12.2013, împreună cu soţia mea, ne-am prezentat cu fiul nostru pentru o şedinţă foto de detaliu la aceeaşi locaţie din Arad (şedinţă foto la care a fost prezent un alt fotograf). Ca urmare a acesteia, agenţia s-a obligat să ne furnizeze în aproximativ trei săptămâni un album foto profesional. Menționez faptul că în locația indicată, pentru realizarea ședințelor foto din datele de 23.11.2013 și 7.12.2013 se mai aflau cel puțin căte zece minori cu vârste curpinse între 5 şi 18 ani însoțiți de părinții lor, care anterior fuseseră acostați pe stradă, cu aceleași promisiuni false, singura intenție fiind aceea de a fi fraudați”, au descris părinţii situaţia.

Le-au făcut un album foto

Cei doi părinţi au precizat că singura obligație pe care Catwalk Fashion Agency și-a îndeplinit-o a fost aceea de a livra albumul foto cu pozele băiețelului la finalul lunii ianuarie 2014. „În jurul datei de 15.02.2014, observând faptul că deși trecuseră aproape 3 luni de la încheierea contractului de prestări servicii si societatea nu a intermediat niciun contract în favoarea subsemnatului, m-am prezentat la punctul de lucru al societăţii din Arad. Domnişoara Mădălina, în aceeaşi calitate de reprezentant al societăţii, mi-a comunicat faptul că au existat uşoare întârzieri şi că totuşi ședințele foto vor începe de la 1.03.2014, societatea persistând în rezoluția infracțională adoptată de la momentul acostării stradale a soției mele și anume cea de înșelare a subsemnatului şi a soţiei mele”, au mai spus părinţii.

S-a „născut” de 1 aprilie

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, firma Catwalk Fashion Agency şi-a primit codul unic de înregistare (coincidenţă sau nu) la 1 aprilie 2013, sediul firmei fiind înregistrat (pentru o perioadă de aproape 12 luni) la sediul unui cabinet de avocatură din Bucureşti. În momentul de faţă, Catwalk Fashion Agency este în faliment, dosarul firmei privind procedura de faliment fiind pe rolul Secţiei Civile a Tribunalului Bucureşti.

De negăsit

În momentul de faţă, colaboratorii/angajaţii firmei sunt de negăsit: nici la locaţia din Bulevardul Revoluţiei nr. 80 şi nici la numerele de telefon nu sunt de găsit cei de la Catwalk Fashion Agency. Nu se cunoaşte numărul celor păgubiţi la Arad de această firmă şi nici câţi dintre ei au depus plângeri penale.

Taguri: , , , ,


13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor