Timisoara ne ia si ambulanta

De Alin Gherasim
16Comentarii
Timisoara ne ia si ambulanta
Guvernul vrea să regionalizeze și serviciile județene de ambulanță. Mai concret, vrea să desființeze serviciile din județ, urmând ca acestea să fie conduse la nivel de regiune. Și, cum era de așteptat, Serviciul Județean de Ambulanță Arad ar urma să fie deființat, urmând să treacă în subordinea unui viitor serviciu regional care va avea sediul la Timișoara.

Deocamdată, proiectul de hotărâre se află pus la transparență pe site-ul de internet al Ministerului Sănătății, fiind așteptate aici recomandări și sugestii. „La momentul actual, sistemul de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească din România suferă de grave neajunsuri, care au fost semnalate de repetate ori. Problema majoră o constituie separarea administrativă şi operativă între serviciile județene de ambulanță din cadrul unei regiuni, ducând la disfuncţionalităţi grave în acordarea asistenţei medicale de urgenţă în zone apropiate din aceeaşi regiune.

Serviciile Județene de Ambulanță funcționează în zone administrative bine determinate şi care nu permit organizarea intervenţiei în mod eficient. De multe ori, ambulanţa întârzie în diverse zone ale ţării, din cauza lipsei unei ambulanţe disponibile în zona administrativă respectivă, când la distanţe mici se află ambulanţe libere în zona administrativă limitrofă”, spun cei de la minister. Ca atare, cei de la București vor să transforme serviciile de ambulanță într-o „mare familie”, pentru a permite salvărilor să intervină și în alte județe decât cele în care operează în mod normal.

Serviciul Vest

Serviciul Regional de Ambulanţă Vest, cu sediul în Timişoara, va fi înfiinţat prin reorganizarea Serviciului judeţean de ambulanţă Timiş şi desfiinţarea serviciilor judeţene de ambulanţă Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin, se mai spune în proiectul de hotărâre.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor