Tinerii absolventi vor in somaj

De Diana Dutu
La Bursa Muncii FOTO: D.D.
La Bursa Muncii FOTO: D.D.
Peste 500 de dosare au fost depuse, în ultimele trei luni, la AJOFM Arad.

ARAD. 506 tineri absolvenţi din promoţia 2014 figurează, în prezent, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Numai în luna august au fost înregistrate 71 de persoane (din care 45 fete). Acestea se adaugă celor 415 care şi-au depus dosarele în iulie şi altor 20 din iunie.

„Înscrierea în evidențele AJOFM Arad ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă e o condiție preliminară în vederea obținerii ulterioare a indemnizației de șomaj. Pasul următor constă în depunerea dosarului pentru indemnizația de șomaj. Tinerii absolvenți beneficiază de indemnizație de șomaj în cuantum de 250 lei/lunar, pe o perioada de 6 luni” – precizează Mihaela Jude, purtător de cuvânt al AJOFM Arad.

Facilităţi

Dincolo de banii pe care-i obţin de la AJOFM, tinerii absolvenţi au şansa de a se recalifica. Agenţia organizează pentru şomerii pe care-i are în evidenţă cursuri de calificare în următoarele meserii: bucătar, barman-ospătar, maistru instructor, lucrător în cultura plantelor, operator PC, manager resurse umane, îngrijitor bătrâni, baby-sitter. „Cursurile sunt gratuite. În plus, se decontează transportul pentru persoanele care vin din alte localităţi, precum şi analizele necesare pentru înscriere” – spune Mihaela Jude.

Tot pentru a veni în sprijinul tinerilor absolvenţi, AJOFM Arad pregăteşte o bursă a muncii special dedicată acestora. Evenimnetul ar urma să aibă loc la 26 septembrie.

Rata şomajului

Datorită numărului mare de dosare depuse de absolvenţi, rata şomajului a crescut în ultimele trei luni în Arad, de la 2,9% în iunie la 3,09% în iulie, respectiv 3,13% în august. În prezent, în evidenţele AJOFM sunt înregistraţi 6.699 de şomeri din care 3.086 femei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !