Total Post ne trimite alte facturi de gaz

De Ioana Costas
6Comentarii
Total Post ne trimite alte facturi de gaz
Un arădean a primit în cutia poştală, cinci facturi ale E.On Gaz, aparţinând altor arădeni.

ARAD. Facturi ale E.ON Gaz, aruncate la întâmplare în cutia poştală a altora. S-a întâmplat pe strada Mucius Scaevola, acolo unde, într-o cutie poştală, cei de la Total Post – serviciul poştal cu care E.ON Gaz a încheiat un contract de distribuire a facturilor – au „livrat” nu mai puţin de cinci facturi. Acestea aparţin altor persoane decât celei căreia i-au fost îndesate în cutia poştală. Dintre cele cinci plicuri, patru aparţin lui Ionel Căldăraş, din Piaţa Arenei, iar cealaltă factură este destinată firmei Amoretti Bodo SRL, tot din Piaţa Arenei (facturile vă aşteaptă la redacţia Jurnal arădean de pe Bulevardul Revoluţiei nr. 62). Iar acesta e doar unul din cazuri, cel care a ajuns până la noi, la redacţie.
Doar că nu numai în Arad, Total Post este motiv de nemulţumire printre cei care, până nu demult, îşi primeau facturile, la timp, prin Poşta Română. Conform site-ului observatorulph.ro nici în judeţul Prahova lucrurile nu stau mai bine din cauza Total Post. Cititorii site-ului au trimis sesizări nenumărate din cauza facturilor lor care ajung prin scările altor blocuri. S-a ajuns ca, lună de lună, oamenii să-şi caute facturile (aruncate cu teancurile) prin scările altor blocuri.

Actualitateaprahoveana.ro scrie – despre Total Post – că “pe lângă contractele private de curierat ale societăţii în cauză, Total Post este şi fericita beneficiară a contractelor cu instituţiile statului. Astfel că înştiinţările şi somaţiile de plată de la ANAF şi de la alte instituţii vin în cutiile poştale ale prahovenilor prin intermediul acestei societăţi. «Vin» este, desigur, un cuvânt complex, atunci când vorbim despre Total Post.”
Nici la Constanța nu e bine cu Total Post. Conform atitudineaonline.ro, constănțenii se plâng că primesc avize prin care sunt obligaţi să se prezinte la unicul sediul din Constanţa pentru a-şi ridica anumite plicuri. Chiar dacă proprietarii se află la domiciliu în momentul „vizitei”, angajaţii Total Post nu se deranjează să verifice acest lucru, mulţumindu-se doar să lase un „semn” în uşă.
Nici la Iași, situația nu este mai bună. Potrivit site-ului bzi.ro, zeci de ieșeni nu și-au mai primit corespondența. “Se pare că de vină sunt angajații firmei de curierat Total Post, care distribuie astfel de trimiteri poștale. Recent, angajații Poștei Române au găsit în mai multe scări de bloc din cartierele Tătărași și Copou, scrisori care nu au mai ajuns la destinație și care erau aruncate pe jos”, a scris site-ul de știri.

Amendata din cauza contractelor

Total Post Mail Services SRL a câștigat, prin licitație, mai multe contracte ale Direcțiilor și Instituțiilor de stat. Autoritatea de Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat că Total Post Services SRL a fost amendată cu suma de 100.000 de lei pentru furnizarea serviciilor postale având ca obiect trimiteri de corespondență în greutate de până la 50 de grame la un tarif mai mic de 2 lei/trimitere, încălcând astfel dreptul rezervat exclusiv Poștei Române. Aceasta este cea de-a treia amendă aplicată acestui furnizor după ce de 10.000 de lei din octombrie 2011 și cea de 50.000 de lei în luna mai 2012.
Potrivit unui comunicat al ANCOM, “în urma controalelor ANCOM a reieșit că Total Post Services a încheiat contracte cu mai multe companii pentru prestarea serviciilor poștale cu un preț mai mic decât cel rezervat furnizorului de serviciu universal (n.r. Poșta Română). De aici probabil şi indiferenţa celor cu care Total Post lucrează: contractele ieftine!6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor