Tur de forta printre dorintele Primariei Arad

De Adriana Barbu
Tur de forta printre dorintele Primariei Arad
Consilierii municipali, chemaţi să voteze trecerea parcărilor la Recons, înfiinţarea Centrului Municipal de Cultură Arad şi alte 32 de proiecte ale executivului.

Arad. Zi grea, marţi, pentru aleşii municipali. Peste 30 de proiecte de hotărâre le sunt propuse de către Primăria Arad pentru vot. Şi nu e vorba nici pe departe de proiecte uşoare. Consilierii sunt chemaţi să dea, de pildă, undă verde la concursul pentru postul de manager al Teatrului „Ioan Slavici”, dar şi să treacă parcările din grija directă a Primăriei (serviciul Parcări) în cea a societăţii Recons, ori să înfiinţeze încă un organism cultural care să gestioneze toate activităţile culturale ale Aradului – Centrul Municipal de Cultură Arad. Şi asta nu e tot. Ar mai trebui să aprobe Programul local multianual privind creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe – artere principale, să modifice reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular din Municipiul Arad care va funcţiona în anul 2014-2015 (un subiect politic de scandal), să aprobe indicatorii tehnico-economici şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru obiectivul de investiţie: „Reabilitare străzi în municipiul Arad” şi să solicite finanţarea obiectivului în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, adică din bani de la… Centru.
Încă un studiu de fezabilitate, de această dată privitor la „Modernizare reţele termice – punctul termic 21 – strada Eroul Necunoscut”, se află şi el pe masa de vot a aleşilor. Tot aici se va găsi şi raportul de reevaluare a locuinţelor construite prin ANL, mai multe refuzuri privind cumpărarea unor apartamente, câteva proiecte care vizează clădirile unităţilor de învăţământ şi contractele acestora de închiriere sau de comodat, alte câteva proiecte legate de şcoli şi de cadrele didactice (precum plata unor drepturi restante), o rectificare de buget, modificarea modului de repartizare a excedentului bugetar şi multe altele.
Pe scurt, o zi grea pentru consilierii municipali, chiar dacă în CLM balanţa se înclină prea tare în favoarea Puterii iar voturile curg prea uşor în direcţia dorită de Primărie.

O supărare, un refuz

Un proiect aparte pe ordinea de zi a şedinţei CLM de marţi face referire la respingerea cererii de revocare a Hotărârii nr.201/2014 a CLM Arad privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan urbanistic pentru zonă construită protejată, Zona Monumente Protejate Arad”. Dar (şi) asupra acestui proiect vom reveni.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !