UAV: sesiuni științifice cu participanți din toată lumea

De Valentin Goran
1Comentariu
UAV: sesiuni științifice cu participanți din toată lumea
© Participare numeroasă la sesiunea ştiinţifică de la UAV Foto: V.G.
În perioada 6 – 8 iunie se desfășoară, la Corpul M al UAV Arad, a XIX-a ediție a „Sesiunii Internaționale de Comunicări Științifice Studențești”.

O mare realizare din acest an a acestei sesiuni „Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice Studențești” este faptul că Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a obținut o finanțare, în valoare de trei milioane de euro, din partea Ministerului Educației Naționale. Cu această ocazie s-a decis dezvoltarea evenimentului prin participări valoroase ale profesorilor de la universitățile vecine, dar și din străinătate. În ceea ce îi privește pe profesorii din străinătate, nu este necesar ca ei să vină în Arad deoarece comunicarea va fi realizată prin Skype. Pe lângă partea română, la sesiune vor participa și invitați din țări precum: India, Tunisia, Singapore, Pakistan, Iran, Japonia, Republica Moldova, Serbia, SUA și Taiwan.

Condiții bune pentru formarea studenților

„În cadrul acestei sesiuni au fost atrași și elevi de gimnaziu din cadrul Liceului Național de Informatică, dar și de la alte licee din municipiu. Un alt plus al acestei sesiuni este și faptul că multe societăți din Timișoara și-au dorit neapărat să participe alături de profesori din Politehnica Timișoara pentru a vedea profilele Facultății de Inginerie din cadrul UAV Arad. Este foarte important că avem condiții bune pentru a-i forma pe studenți, pentru a-i oferi pe piața muncii, că multe societăți din domeniul IT sunt interesate de studenții noștri pe care practic îi «vânează» de pe acum. În toate secțiunile dedicate acestei sesiuni avem foarte multe lucrări, în principal pe profil Automatizări Calculatoare Informatică, dar și Energii Regenerare Energetică”, a declarat prof. univ. dr. Bălaș Valentina.

„Sesiunea se va bucura de participarea a cinci angajatori, studenți de la UAV Arad, Politehnica din Timișoara, dar și studenți și cadre universitare din Hunedoara, Oradea, Târgu Jiu și Vârșeț. Acest eveniment este de o importanță majoră pentru Facultatea de Inginerie din cadrul universității noastre”, a declarat Ramona Lile, rectorul UAV Arad.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor