UDMR cere SUA să facă presiuni

De Simion Todoca
2Comentarii
Angel Popescu Foto: J.A.
Angel Popescu Foto: J.A.
Liderul „Noua Dreaptă” Arad cere Preşedintelui Iohannis şi Guvernului să răspundă la „minciunile” lui Kelemen Hunor, spuse unui oficial american.

„Joi, 04.iunie, s-au împlinit 95 de ani de la semnarea tratatului de la Trianon, care consfinţea definitiv Marea Unire de la 1918. Ca o coincidenţă, cu o zi înainte, miercuri, preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, s-a întâlnit cu un secretar de stat american, căruia i-a cerut ca SUA să facă presiuni asupra României, să nu mai „tergiverseze” restituirea tuturor proprietăţilor. Evident, ceea ce îl doare pe Hunor este restituirea pe mai departe a moşiilor foştilor grofi unguri, lucru care se petrece de câţiva ani încoace. Cu complicitatea judecătorilor, au fost făcute restituiri către falşi moştenitori ale unor terenuri şi păduri, ba chiar sate întregi, cu tot cu suflete, pe baza unor acte de împroprietărire semnate de către Horthy ! Hunor Kelemen şi UDMR ar dori ca aceste jafuri să meargă mai departe, cu acceptul Guvernului României, la porunca americanilor. Acum, în plin scandal al retrocedărilor ilegale, UDMR le cere americanilor să-i pună cu botul pe labe pe românii din justiţie care îndrăznesc să facă cercetări privind ilegalităţile monstruoase de până acum. Dar, aceasta nu este totul, Hunor a ţinut morţiş să declare ferm că UDMR îl consideră nevinovat pe deputatul Marko Atila, care s-a refugiat în Ungaria pentru a scăpa de arestul preventiv, învinuit fiind tocmai în scandalul retrocedărilor şi despăgubirilor ilegale. Justiţia română îl acuză pe acest deputat fugar doar pentru că aparţine minorităţii maghiare, care este asuprită şi împilată în România, după cum susţine Hunor Kelemen. Asta, probabil, pentru a demonstra că nu există altă cale pentru ca maghiarii din România să aibă drepturi, decât desfiinţarea Tratatului „nedrept” de la Trianon.

Noua Dreaptă cere Guvernului şi Preşedintelui României să răspundă pe măsură la afirmaţiile lui Hunor Kelemen faţă de secretarul de stat american şi să nu accepte niciun fel de presiuni pentru încetarea anchetelor şi proceselor privind retrocedările ilegale. Toate, nu doar cele în care sunt implicaţi capi sau clienţi politici ai UDMR, cu complicitatea unor magistraţi români şi maghiari !”, a declarat liderul Societăţii „Noua Dreaptă” Arad, Angel Popescu

Taguri: , , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor