Un an școlar într-o revistă

De Lucia Cuciureanu
„Lyceum”, la numărul 50
„Lyceum”, la numărul 50
În nr. 50 al revistei Colegiului Național „Vasile Goldiș” din Arad, intitulată „Lyceum”

Sub semnul lui Noica a apărut nr. 50 al revistei Colegiului Național „Vasile Goldiș” din Arad, intitulată „Lyceum”: „Când un tânăr trăiește frumos, o întreagă lume iese din strâmbătate”. Numărul trece în revistă realizările dintr-un întreg an școlar, începând cu balul bobocilor și clasele pregătitoare la început de drum. Paginile de sport creionează câteva portrete de elevi care practică gimnastica (Larisa, Roberta), judo (David) și un profil de campion (Cristian Mărcoșan) care practică tirul, a ajuns chiar campion național și a obținut locuri fruntașe la mai multe concursuri internaționale.

Paginile 12-27 sunt dedicate activităților extrașcolare. Se pare că teatrul ocupă în viața unor elevi un loc aparte, din moment ce este invocat un aforism aparținând actriței Maria Filotti: „Între teatru și comorile lumii aș alege teatrul”. Aflăm că elevii actori ai școlii au pus în scenă, cu succes, „Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare (obținând la Festivalul de artă pentru elevi și studenți „Theatrum Mundi”, ediția a X-a, premiul II, iar Eduard Deac a plecat cu premiul de interpretare masculină) și „Anonimul venețian” de Giuseppe Berto, în interpretarea Robertei Paven și a lui Cosmin Dănilă.

Urmează prezentarea parteneriatelor internaționale cu elevii Colegiului din Salindres și acela derulat în cadrul Programului cu finanțare europeană „Erasmus”. Un alt proiect, de ecologie transfrontalieră, „Green House”, a adus un grup de 40 de elevi pe malul luncii Mureșului din Mako. Tot în sfera activităților de educație ecologică s-a înscris și activitatea de voluntariat „Curățenia de primăvară”. Ar mai fi surpriza pe care școala a făcut-o copiilor de la Centrul de terapie și recuperare „Ghiocelul” din Arad, aducându-le acestor îngerași pe legendarii Mickey Mouse și Scooby Doo. Nu în ultimul rând, este evocată participarea școlii la Festivalul „Zile și Seri de Literatură Doinaș”, din perioada 2-4 aprilie 2015, inclusiv întâlnirea cu scriitorii Lucia Cuciureanu și Andrei Mocuța. În săptămâna Altfel, un grup de elevi a vizitat Tribunalul și Judecătoria Arad.

O echipă

Pentru apariția acestei reviste a lucrat o întreagă echipă de redacție, coordonată de prof. Mihaela Bocăniciu: Florina Pantea, Geta Vasilescu, Petronela Ioja, Angela Plăcintar. Să nu uităm apoi pe elevii redactori: Ioana Puraveț, Denisa Ioja, Olivia Iștoc, Natalia Barbu, Karla Tripon, Andrei Copaci, Vanesa Ungureanu și Alexandra Hărduț.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !