Un control cu ameninţări

De Valentin Goran
1Comentariu
Controlorul CTP se apără FOTO: JA
Controlorul CTP se apără FOTO: JA
Controlorul din cadrul CTP Arad, acuzat de părinții unei minore de abuz la locul de muncă, prezintă povestea-varianta sa. Una cu ameninţări adresate chiar lui!

ARAD. În materialul „Minoră dată jos din autobuz de către controlor”, publicat pe 8 mai în Jurnal arădean/Aradon, vă prezentam cazul unei minore care a fost dată jos din autobuz deoarece nu a avut bilet. Scandalul nu a început aici ci când mama minorei l-a acuzat pe controlorul CTP, Popa Vasile, că i-ar fi dat numărul său personal de telefon și i-a cerut fetei care mergea la Tisa să facă cât mai repede rost de suma de bani. Reprezentanții Companiei de Transport Public Arad s-au autosesizat ca urmare a materialului publicat de redacția noastră și au început o anchetă disciplinară în care au fost vizaţi toți cei implicați: șoferul cursei respective și cei trei controlori. Controlorul acuzat de familia fetei, subiectul principal al anchetei, vine să ne prezinte punctul său de vedere asupra evenimentului din data de 24 aprilie, ziua în care s-a realizat acest control.

“Am fost amenințat”

„Eu am efectuat controlul împreună cu colegii mei pe autobuzul ce mergea spre Tisa în data de 24 aprilie și am legitimat minora între stațiile Caraiman și Gara Aradul Nou. Fata a fost depistată în jurul orei 16:20, cu abonamentul expirat din data de 14 aprilie. Ea s-a legitimat cu două abonamente, unul care a fost valabil între 1 și 14 aprilie și celălalt pe luna mai. Am întrebat-o dacă a mai fost controlată în acest timp de către colegii mei de pe județ și a fata a răspuns că da, dar controlorii de pe județ nu și-au dat seama că abonamentul era expirat de 2 săptămâni. În probațiune se poate verifica la rețeaua de telefonie din care fac parte că nu am sunat nici tatăl fetei, nici mama, mătușa sau minora. Nu știu de unde au făcut rost de numărul de telefon. Cert este că m-au sunat la 20 de minute după ce am coborât-o pe fată din autobuz și au început să mă amenințe: să îi dau șoferului cursei respective abonamentele că dacă nu voi avea probleme. Primul telefon – se poate proba – l-am primit la 16:45 de la tatăl fetei. Al doilea la 17: 38 de la unchiul ei”, își spune povestea Popa Vasile, inspector control în cadrul Companiei de Transport Public Arad.

Nu și-a dat numărul de telefon

Obligat să de justifice în acuza privind faptul că ar fi dat fetei numărul său de telefon, controlorul Vasile Popa ne spune: „Eu sunt om serios, de 45 de ani, am 3 copiii, cel mai mare de 20 de ani, nu mă demit la așa ceva. Sunt controlor din 1991, de 25 de ani, și acest număr privat de telefon îl am de aproximativ 8 ani de zile. Nu i-am dat numărul personal de telefon fetei. Nu mi-am dat întâlnire cu fata. Eu i-am înmânat un fluturaș al companiei CTP (cu adresa companiei și orarul de funcționare) și i-am spus să meargă acolo să plătească și să își ridice abonamentele confiscate. În plus, minora era însoțită de prietenul ei, un băiat de 14 ani, Giani, din Felnac, tânar care a fost tot timpul lângă fată. Nici băiatul nu a prezentat abonamentul deoarece a declarat că l-a uitat acasă. Am verificat în baza noastră de date și într-adevăr acesta a avut dreptate. Eu nu îmi permit să îmi dau numărul particular contravenienților, pentru că nu e voie. Șoferii de autobuz au toți numărul meu de telefon că doar sunt colegii mei, șoferii de Tisa sunt consăteni cu familia acestei fete. Puteau ei au dat numărul meu de telefon. Oricum și șoferul este chemat în comisia disciplinară care se desfășoară în cadrul CTP Arad. Eu nu am nicio problemă cu această anchetă”.

În instanță pentru calomnie

„Dacă cumva voi fi sancționat, voi face contestație iar pe mama fetei o voi chema în instanță pentru calomnie. Mi-a defăimat imaginea. Pot să vă spun că eu am mai fost sancționat în urmă cu un an și jumătate, cu 5 % din salariu, pentru că nu am coborât un minor de 16 ani din autobuzul de Arad – Livada, în câmp. Nu am vrut să îmi asum să dau un copil minor jos din autobuz pe câmp, pentru că nu are bilet. Am dat CTP-ul în judecată și am câștigat cu sentință definitivă și irevocabilă. Mi-am primit ulterior banii care mi s-au imputat din salariu”, a încheiat controlorul.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor