Un nou semafor pe Titulescu!

De Diana Dutu
15Comentarii
Un nou semafor pe Titulescu!
© Planuri pentru intersecţie FOTO: GOOGLEMAPS
Acesta va fi montat la intersecţia cu strada Elena Drăgoi, cu scopul descongestionării traficului.

Vom avea un nou semafor pe bulevardul Nicolae Titulescu, la intersecţia cu strada Elena Drăgoi (cea pe care se află Corpul M al UAV). Consilierii locali municipali au aprobat într-una din şedinţele de luna trecută documentaţia tehnico–economică şi indicatorii tehnico–economici ai obiectivului de investiţie „SF – Amenajare intersecție Bulevardul Nicolae Titulescu cu strada Elena Drăgoi”. Investiţia ar urma să se ridice la 410.646,20 lei, finanţarea fiind asigură din fonduri ale bugetului general şi alte surse atrase în condiţiile legii. Durata de realizare este estimată la 2,5 luni.

„Investiția derivă din necesitatea amenajării unei intersecții sigure între Bulevardul Nicolae Titulescu și strada Elena Drăgoi, care să permită descongestionarea traficului rutier, reducerea timpilor de deplasare și creșterea siguranței circulației. În prezent, aceste necesități sunt greu de realizat din cauza modului de semnalizare a intersecției” – se arată în expunerea de motive care a însoţit proiectul de hotărâre aflat pe masa consilierilor locali.

Şi o bandă specială

Ce se va face, mai exact? „Se vor reface marcajele cu scopul canalizării fluxurilor de circulație spre ieșirile din intersecție. Astfel, se va amenaja o bandă specială pentru viraj la dreapta spre strada Elena Drăgoi, inclusiv insula aferentă în dreptul acestei străzi. Se vor semaforiza toate accesele – brațele intersecției, menținându-se actuala reglementare a circulației. Pentru realizarea funcției de microreglare se va adopta soluția de detecție cu camere video – bucle virtuale. Pentru integrarea într-un sistem centralizat pentru măsurarea volumelor de trafic, se vor monta bucle inductive pe brațele de intrare/ieșire a liniilor de tramvai din intersecție” – se arată în documentele aferente obiectivului de investiţie.

Semaforizarea de pe Maniu, în aşteptare

În ceea ce priveşte semaforizarea intersecţiei dintre Calea Iuliu Maniu şi strada Ioan Alexandru – unde anul trecut au avut loc două accidente mortale – Primăria ne-a informat că „este în curs de avizare studiul de fezabilitate. Acesta va fi supus aprobării Consiliului Local şi numai după aceea va fi demarată procedura de atribuire pentru proiectare şi execuţie.”15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor