Un primar „curat” din prima

De Alin Gherasim
Cornel Popa a fost achitat de Tribunalul Arad FOTO: A.G.
Cornel Popa a fost achitat de Tribunalul Arad FOTO: A.G.
Cornel Popa, primarul din Hăşmaş, este singurul primar care a fost trimis în judecată pentru deturnare de fonduri şi a fost achitat din prima.

Premieră pe holurile Tribunalului Arad. Cornel Popa, primarul din Hăşmaş, a fost achitat de prima instanţă după ce a fost trimis în judecată pentru deturnare de fonduri. O serie de primari au fost acuzaţi de această infracţiune, toţi au primit o pedeapsă la Arad şi au fost achitaţi de Curtea de Apel Timişoara. Însă Popa din Hăşmaş este primul edil-şef care a scăpat de la prima instanţă de acuzaţii.

În sentinţa emisă de Tribunalul Arad se arată că „achită pe inculpatul Popa Cornel pentru săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri în formă continuată. Constată reparat prejudiciul în sumă de 250.000 lei, cauzat părţii civile Ministerul Finanţelor Publice”. „După cum am mai spus-o de atâtea ori, am avut încredere în Justiţie. Iar încrederea mi-a fost confirmată. Într-adevăr, sunt primul primar care a fost achitat încă de la Tribunalul Arad, înainte de Curtea de Apel Timişoara. Am fost nevinovat, iar sentinţa judecătorului confirmă acest lucru”, ne-a spus Cornel Popa. Acesta a ţinut să mai precizeze că „le doresc colegilor mei primari care au fost trimişi în judecată pentru această deturnare de fonduri să aibă şi ei soarta mea”.

Banii de la MRU

Popa, alături de alţi primari din judeţul Arad, au fost trimişi în judecată pentru că au folosit banii pe care Guvernul i-a alocat fiecărei localităţi în parte. În fapt, este vorba despre renumita „ordonanţă MRU” prin care localităţile au primit diferite sume de bani chiar înainte ca Mihai Răzvan Ungureanu să părăsească funcţia de prim-ministru. Imediat ce s-a instalat în capul Guvernului, Victor Ponta i-a ameninţat cu puşcăria pe primarii care cheltuie banii primiţi de la Ungureanu. Cum o parte dintre primari au folosit deja parte din banii respectivi, aceştia au fost trimişi în judecată. În fapt, primarii plimbaţi pe holurile Tribunalului Arad nu au fost decât oameni nevinovaţi prinşi la mijloc într-un război politic dus la Bucureşti.
„Am ajuns să stau în aceeaşi sală de judecată cu indivizi periculoşi, criminali, care erau aduşi în sala de judecată legaţi cu cătuşe unul de altul. Şi asta pentru ce? Am cheltuit banii de la Guvern pentru comună, dar i-am dat înapoi când mi s-a cerut”, a spus Cornel Popa.

Încă un hop

Deşi sentinţa primarului din Hăşmaş este o premieră, Cornel Popa trebuie să mai treacă un hop. Cel mai probabil, procurorii vor ataca decizia Tribunalului Arad la Curtea de Apel Timişoara. Însă, ţinând cont că instanţa de pe Bega i-a achitat şi pe ceilalţi primari arădeni acuzaţi de deturnare de fonduri, care fuseseră condamnaţi în prima instanţă, este greu de crezut că Popa va avea de suferit de pe urma apelului. Cel mai probabil, sentinţa va rămâne neschimbată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !