Un proiect pentru 300 de elevi

De Monica Ardelean
Un proiect pentru 300 de elevi
Arad. Un proiect pentru dezvoltarea parteneriatului școală-părinți-comunitate adresat deopotrivă elevilor, părinților și comunității civile a fost lansat ieri la Școala gimanazială „Caius Iaocb” din Arad.

Un proiect care își propune să dezvolte educația formală și informală pentru elevii din învățământul preuniversitar proveniți din grupuri vulnerabile. 300 de elevi între 8 și 14 ani, din trei școli de cartier (Șc. Gimnazială „Iosif Moldovan”, Șc. Gimnazială „Nicolae Bălcescu” și Șc. Gimnazială „Caius Iacob”), 27 membri ai Consiliilor de administrație și 75 de părinți ai elevilor vor fi implicați în acțiunile propuse în cadrul acestui proiect tip POSDRU. Elevii vor avea lua parte la ateliere, vor fi organizate acțiuni prin care își vor dezvolta competențele de comunicare, digitale, sociale și civice. Acest program educațional, denumit „Impact”, este unul inovator, de învățare autentică, generatoare de competențe, focalizat pe valorificarea și valorizarea potențialului elevilor.
Beneficiarul proiectului, Asociația Educațio, împreună cu partenerul „Asociația părinți și profesori pentru o școală deschisă”, își propun ca prin acest program să diversifice oferta educațională, prin activități extracurriculare inovative și creative care să dezvolte abilitățile personale ale elevilor.
Proiectul „ Învățarea Autentică în Mediu Nonformal” se va derula pe o perioadă de 18 luni și are o valoare de 1.834.170 lei.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !